NavMenu

Šapić: Nastavak gradnje autobuske stanice na Novom Beogradu, potpuno premeštanje u roku od 6 meseci

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.07.2023. 14:20
Komentari
Podeli
Prostor predviđen za izgradnju autobuske stanice Novi Beograd (Foto: Senka Trivić)Prostor predviđen za izgradnju autobuske stanice Novi Beograd
Od ponedeljka se očekuje nastavak radova na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu, rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Prema njegovim rečima, u roku od šest meseci autobuska stanica će se konačno i potpuno premestiti na Novi Beograd.

– Imali smo teških godinu dana i mnogo teških razgovora tokom kojih nije bilo nimalo lako. U međuvremenu se promenilo rukovodstvo BAS-a, koje je odlučilo da zauzme malo drugačiju politiku od dotadašnje, a uz pomoć kredita koji im je omogućila Vlada Republike Srbije, stekli su se i uslovi da se od ponedeljka radovi nastave. Grad Beograd još treba da uradi jednu manju saobraćajnicu unutar stanice, ali nismo mogli da krenemo sa tim radovima dok se ne dođe u tu fazu koja bi trebala da bude za tri do četiri meseca od danas, ako sve bude išlo predviđenom dinamikom – istakao je Šapić, prenosi Beoinfo.

Kako je dodao stanica bi svoj puni kapacitet mogla ostvariti već u 2024. godini

Ukoliko bude tako, očekujemo da ćemo u 2024. godinu ući sa novom autobuskom stanicom u svom punom kapacitetu. Zahvaljujući završetku obilaznice oko Beograda, nova autobuska stanica dobija svoju punu svrhu, jer putnički autobusi neće više prolaziti kroz centar grada – rekao je gradonačelnik, koji je dodao da će izgradnjom nove autobuske stanice i izmeštanjem buvlje pijace, ovaj deo Novog Beograda dobiti potpuno novi izgled.


Novac će biti iskorišćen za izgradnju nove autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu, a ova kompanija je krajem maja podnela Ministarstvu privrede molbu za uzimanje kredita za završetak realizacije I faze izgradnje kompleksa autobuske stanice.

Kamen temeljac za novu autobusku stanicu položen je 2018. godine, do sada je uloženo oko 20 mil EUR, a izgrađen je stanični plato sa peronima i temeljom stanične zgrade.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.07.2024.  |  Građevina

Beograd u tri godine planira da uloži 87,2 mil EUR u Linijski park

Grad Beograd planira da do kraja ove i u naredne dve godine uloži 10,2 milijarde dinara, odnosno oko 87,2 mil EUR u Linijski park. Naime, kako se vidi u Odluci o budžetu Beograda za 2024. godinu koji su nedavno usvojili gradski odbornici, predviđeno je da grad do kraja ove godine izdvoji više do milijardu dinara za Linijski park, dok se u 2025. godini planira još 3,7 milijardi, a 2026. za te namene projektovano je 5,5 milijardi dinara.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.