NavMenu

PKS vodi najuspešnije startap kompanije na Web Summit u Lisabon

Izvor: eKapija Petak, 05.07.2024. 15:09
Komentari
Podeli
Teodora Pećanac, Marko Čadež i Nemanja Jovičić (Foto: Boban Ristić)Teodora Pećanac, Marko Čadež i  Nemanja Jovičić
Privredna komora Srbije (PKS) organizovaće učešće 24 najperspektivnije domaće startap kompanije na Veb samitu (Web Summit), najvećoj svetskoj tehnološkoj konferenciji, koja se od 11. do 14. novembra održava u Lisabonu, najavio je Marko Čadež, predsednik PKS.

On je na konferenciji za medije pozvao sve zainteresovane startape da se do 25. jula prijave na javni poziv za besplatno učešće i izlaganje na Web Summit 2024 Serbia Island u Lisabonu.

- U prvom krugu, javnim glasanjem biće izabrano 50 startapa koji će se početkom septembra predstaviti uživo na do sada najvećem pič događaju u Srbiji, Web Summit Serbia Pitch, nakon čega će biti izabrana 24 najbolja za lisabonski samit - objasnio je Čadež, navedeno je na sajtu PKS.

Kriterijumi za izbor, po rečima Čadeža, jesu inovativnost, potencijal za poslovanje na globalnom tržištu, dobar poslovni model, društveni i ekološki uticaj, tim i stručnost, kao i kvalitet prezentacije.

Da bi startap mogao da konkuriše i ostvari povlastice ne može da bude stariji od pet godina, mora da ima sopstveni softverski proizvod, ili da radi na povezanim hardverskim uređajima, kao i da ima veb sajt, objasnio je Nemanja Jovičić, člana tima Web Summit Srbija, koja je partner PKS u organizaciji nastupa u Lisabonu.

Svi startapi koji se prjave na javni poziv imaće priliku da prođu četvoromesečnu obuku koja uključuje masterklas radionice, predstave se na pič događaju u septembru, ostvare globalnu vidljivost i uče od vodećih stručnjaka i profesionalaca, dodao je Jovičić.

Prošlogodišnja iskustva učešća na ovoj prestižnoj svetskoj tehnološkoj manifestaciji podelila je Teodora Pećanac iz startapa Petsi, koja je istakla da Veb samit u Lisabonu nudi povezivanje sa višemilionskom globalnom startap zajednicom, investitorima i partnerima.

- Lisabon je prilika koja se ne propušta - poručila je Pećanac.

O kakvom događaju je reč govore i prošlogodišnje brojke kada je Web Summit okupio više od 70.000 učesnika iz 153 zemlje i preko 2.600 startapa i više od 900 investitora.

Prijava zainteresovanih i detaljnije informacije na sajtu: websummit.rs
Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.07.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineski Minth Holdings gradiće fabriku za proizvodnju električnih vozila u Inđiji - U narednih 10 godina planirano ulaganje od 870 mil EUR i posao za 2.200 radnika

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak o usvajanju teksta Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i privrednog društva Minth Holdings Limited, u cilju uspostavljanja novog proizvodnog pogona u Srbiji. Planirano je da u toku desetogodišnjeg investicionog perioda nivo bude uloženo 870 mil EUR, kao i da bude zaposleno 2.220 radnika. Ovaj investicioni projekat, kako je saopšteno, obuhvata uspostavljanje novih pogona

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.