NavMenu

Fond za inovacionu delatnost investira u AI startape - Otvoren novi javni poziv

Izvor: eKapija Petak, 28.06.2024. 11:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)Ilustracija
U okviru programa Serbia Ventures, Fond za inovacionu delatnost otvara novi javni poziv sa ciljem da, kroz partnerstvo sa privatnim investitorima i institucijama, podrži osnivanje fonda preduzetničkog kapitala u iznosu do 5 mil EUR za investiranje u startape sa visokim potencijalom za rast u oblasti veštačke inteligencije.

Prijava za učešće je otvorena na portalu Fonda do 24. septembra 2024. godine, a dodatni kriterijumi i dokumentacija za prijavu su dostupni na internet stranici Fonda.

- Serbia Ventures AI obezbeđuje početno ulaganje u fond preduzetničkog kapitala, značajno povećavajući dostupnost finansijskih sredstava za razvoj startapa, što će doprineti uspehu inovativnih proizvoda zasnovanih na veštačkoj inteligenciji na tržištu - navodi se u saopštenju Fonda.

U tom smislu, Fond će, kako se dodaje, nastojati da izabere najbolji predlog od strane budućeg društva za upravljanjefondom preduzetničkog kapitala koje će služiti kao dugoročni mehanizam podrške startapima koji razvijaju nove proizvode bazirane na veštačkoj inteligenciji.


Sredstva za ovaj javni poziv obezbeđena su iz budžeta Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Serbia Ventures AI program predstavlja značajan napredak u razvoju inovacionog ekosistema u Srbiji, koji će podržati rast startapa u oblasti veštačke inteligencije i doprineti ekonomskom razvoju u ovoj oblasti.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineski Ningbo Zhenyu Technology otvara fabriku u Apatinu - U planu investicija od 50 mil EUR u naredne četiri godine i zapošljavanje 150 radnika

Kineska kompanija Ningbo Zhenyu Technology co. ltd. planira da u Apatinu otvori fabriku u koju će uložiti okvirno 50 mil EUR u periodu od 2024. do 2028. godine i to u izgradnju, opremanje i operacije fabrike. Plan je i da u prvoj fazi bude zaposleno 150 radnika i da se osim toga uspostavi namenski program edukacije za zaposlene, saopšteno je iz Opštine Apatin. Kineska kompanija namerava da otvori fabriku koja će koristiti tehnologije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.