NavMenu

Vodena atrakcija na Sunčevom bregu - akva park u Vrnjačkoj Banji u julu dočekuje prve goste

Izvor: eKapija Utorak, 13.04.2010. 11:54
Komentari
Podeli

(Foto: Lucy Liu/shutterstock.com)

Vrnjačka Banja dočekaće goste u ovoj sezoni sa još jednom turističkom atrakcijom. Kako je planirano, već početkom jula trebalo bi da počne da radi akva park u naselju Sunčev breg. U potpuno prirodnom ambijentu, okružen šumom, nići će vodeni park sa četiri bazena, šest tobogana, kafe barom, prostorom za sunčanje, svlačionicama i ostalim detaljima karakterističnim za ovakvu vrstu zabave, a sve u okviru kompleksa "Sunny Hill".

Projekat je uradila turska firma, koja će isporučiti opremu i uraditi park po sistemu "ključ u ruke".

- Kompleks će sadržati bazen za neplivače, drugi za decu od 7 do 14 godina, i još dva plivačka. Od šest tobogana dva će biti ekstremna - objasnio je za "eKapiju" Nikica Pantović, generalni direktor kompanije "Sunny Hill".

Kompleks "Sunny Hill"Kompleks "Sunny Hill"

Pripremni radovi na izgradnji su počeli i njih izvode firme iz Vrnjačke Banje, zatim se čeka turski izvođač. Planirano je da već početkom jula akva park primi prve goste.

Kako je naveo Pantović, vodeni park može da primi od 300 do 400 ljudi, a prednost će imati gosti kompleksa "Sunny Hill".

Kompleks "Sunny Hill"Kompleks "Sunny Hill"

"Sunny Hill Spa Resort", kapaciteta 90 ležajeva, otvoren krajem 2007. godine, poseduje luksuzne dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne apartmane, moderan spa centar, sa sauna-parkom, whirpool-om, masaža-centrom i drugim savremenim spa sadržajima. Na centralnoj poziciji kompleksa nalazi se i otvoreni bazen.

A ovaj kompleks dodatni zabavni sadržaji, kao i nezaboravan pogled na pitomu dolinu Morave i šumoviti Goč sa terase hotela, čine još zanimljivijim za turiste.

Naš sagovornik napominje da su se odlučili za novu investiciju kako bi prevashodno svojim gostima, ail i posetiocima Vrnjačke Banje ponudili dodatne sadržaje.

- Banja ima samo jedan otvoreni bazen, koji je gradski i najčešće je prepun. Mislim da je našem turističkom mestu neophodno više atrakcija u letnjem periodu - navodi on.

Kompleks "Sunny Hill"Kompleks "Sunny Hill"

U zavisnosti od rezultata prvog akva parka u Vrnjačkoj Banji, kompanija "Sunny Hill" razmatra i mogućnost nastavka ulaganja.

Kako u svom vlasništvu ima veliku površinu slobodnog zemljišta u sastavu kompleksa, "Sunny Hill" razmišlja o izgradnji "vodenog grada", koji će imati veliki akva park, sa najvećim toboganom u ovom delu Evropa, uz koji će biti izgrađeno naselje sa luksuznim vilama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.07.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Dodeljen ugovor za kupovinu 150 autobusa - Ukupna vrednost veća od procenjene za oko 256 miliona dinara bez PDV-a

Ugovor na tenderu koji je GSP raspisao za kupovinu 100 zglobnih i 50 solo autobusa zvanično je i dodeljen jedinim ponuđačima koji su su se javili u okviru te nabavke i to po ceni koja je veća u odnosu na onu koja je bila procenjena kada je tender raspisan. Posao za sto zglobnih autobusa dobila je grupa ponuđača koju čine turski BMC, M. P. N. promet doo Beograd i Erste leasing doo Beograd po ceni od 48,1 mil EUR bez PDV-a, odnosno 57,7

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.