NavMenu

Zlatar dobija smeštaj sa pet zvezdica - Izgradnja hotela Zlatarski biseri 2 vredna 2,5 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.10.2017. 15:50
Komentari
Podeli
Sa pogalanja kamena temeljcaSa pogalanja kamena temeljca
Gradnja novog hotela Zlatarski biseri 2 u vlasništvu preduzeća Složna braća počela je danas na Zlataru. Kompleks će biti smešten na 2,4 hiljade kvadrata, a investicija je vredna 2,5 mil EUR i biće kompletno finansirana iz sopstvenih sredstava preduzeća Složna braća.

Hotel ukupnog kapaciteta 126 ležajeva će biti završen u roku od 12 meseci. Imaće i dva restorana, kongresnu salu, sportske terene, fitnes salu, dva otvorena i zatvoreni bazen u okviru najmodernijeg spa centra, saopštio je danas investitor.

Generalni direktor preduzeća Složna braća Đorđe Kolašinac je podsetio da je osnovna delatnost ovog preduzeća izgradnja putne infrastrukture i građevinski radovi, ali da intenzivno razvija i proširuje svoju delatnost.

On je naveo da je najpre zakupljeno skijalište na Zlataru na 15 godina i uloženo 350.000 EUR u nabavku i montažu ski lifta, traka za tabanje snega kao i za rekonstrukciju i adaptaciju.

Kolašinac je podsetio da je u ski sezoni 2016/2017. skijalište Zlatar posetilo više od 10.000 turista, dok je usluge žičare i ski lifta koristilo oko 6.000 skijaša.

Nakon toga je izgrađen hotel sa tri zvezdice Zlatarski biseri u koji je uloženo 1,3 mil EUR i koji je u 2016. ostvario 5.171 noćenja, a ove godine očekuje oko 7.000 noćenja.

Vlasnik preduzeća Složna braća Vojko Purić istakao je da je Zlatar planina sa netaknutom prirodom i da je upravo to potencijal za razvoj svih vrsta turizma.

- Za ovaj hotel koji smo počeli čekali smo danima dozvolu i još je nismo dobili, videli smo da drugi rade, pa smo i mi počeli. Šta bude sa njima biće i sa nama. Mislim da lokalna samouprava kaska, nema sluha za razvoj privrede. Godinu dana čekam građevinsku dozvolu, pa sam rešio da radim - rekao je on na postavljanju kamena temeljca.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.07.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Dodeljen ugovor za kupovinu 150 autobusa - Ukupna vrednost veća od procenjene za oko 256 miliona dinara bez PDV-a

Ugovor na tenderu koji je GSP raspisao za kupovinu 100 zglobnih i 50 solo autobusa zvanično je i dodeljen jedinim ponuđačima koji su su se javili u okviru te nabavke i to po ceni koja je veća u odnosu na onu koja je bila procenjena kada je tender raspisan. Posao za sto zglobnih autobusa dobila je grupa ponuđača koju čine turski BMC, M. P. N. promet doo Beograd i Erste leasing doo Beograd po ceni od 48,1 mil EUR bez PDV-a, odnosno 57,7

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.