NavMenu

Poljoprivrednici sedam udruženja u Srbiji sutra sa ministrom o subvencijama i uvozu mleka

Izvor: Beta Utorak, 04.06.2024. 14:11
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/ha11ok)
Predstavnici sedam uduženja poljoprivrednika Srbije sutra će u Vladi Srbije razgovarati sa resornim ministrom Aleksandrom Martinovićem o neisplaćenim subvencijama i uvozu mleka, rekao je danas vlasnik farme krava u opštini Kovin Dejan Trajković.

On je, za Betu, rekao da je sastanak zatražen pre sedam dana, a povod za zahtev za razgovor je što sumnjaju da su dodeljene dozvole za uvoz mleka, a na šta upućuje činjenica da su otkupljivači najavili smanjenje otkupnih cena mleka.

- Otkupljivači mleka najavljuju smanjenje cena mleka, a razlog bi mogao biti dodela dozvola za uvoz tog prehrambenog proizvoda - rekao je Trajković.

Dodao je da svi poljoprivrednici još nisu dobili 18.000 dinara subvencija po hektaru, a da se za isplatu druge polovine od oko 18.000 dinara za sertifikovano seme nezvanično govori da nema novca u budžetu.


Trajković je rekao da se ne zna šta će biti ni sa zahtevom o isplati subvencije od 100.000 dinara za uzgoj domaćih junica.

Zahtev za razgovor uputili su predstavici udruženja Stig Požarevac, Složni Pidikanci Bavanište, Brestovački ratari, Naše mleko, Severni Banat, Kikinda, Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja, Spas i Opstanak stočara zapadne Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.06.2024.  |  Industrija

Strane kompanije proširuju kapacitete u industrijskoj zoni u Somboru

Industrijska zona u Somboru je popunjena, а postojeće strane komapnije orijentisane isključivo izvozu proširuju kapacitete u ovoj zoni. Tako je kompanija Guma-S, zbog proširenja kapaciteta, kupila dodatnih 5.000 m2 parcele. - Industrijska zona nam je puna, ali se postavlja pitanje problem i kvalifikovanih radnika. O tome se ozbiljno razgovara, ne samo zbog uvoza radnika koji će nadomestiti problem, već i o tome da školstvo treba

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.