NavMenu

Radi se na novom filmu iz serijala "Gospodar prstenova"

Izvor: Danas Petak, 10.05.2024. 14:20
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash / Ergo Zakki)
Piter Džekson i studio Warner Bros rade na novom filmu iz serijala "Gospodar prstenova", koji će imati premijeru 2026. godine, potvrdio je Varajeti.

Film će režirati zvezda originalne trilogije Endi Serkis, kojeg najbolje znamo po ulozi Goluma. Warner Bros je obelodanio da će Serkis ponoviti svoju ulogu u predstojećm filmu koji je trenutno poznat pod nazivom "Gospodar prstenova: Lov na Goluma" (Lord of the Rings: The Hunt for Gollum), prenosi Index.

Piter Džekson će producirati film uz scenaristkinje Fren Volš i Filipu Bojens s kojima je sarađivao na originalnoj trilogiji. Dejvid Zaslav, izvršni direktor studija Warner Bros, izjavio je da će Džekson, Volš i Bojens "učestvovati u svakom koraku" projekta koji će "istraživati dosad neispričane priče".

Projekat je u ranoj fazi, a scenario pišu Volš, Bojens, Fibi Gitins i Arti Papadžordžio. Izvršni producenti filma su Serkis, Ken Kamins i Džonatan Kevendiš.

- Velika nam je čast i zadovoljstvo da se vratimo u Srednju zemlju s našim dobrim prijateljem i saradnikom Endijem Serkisom, koji ima nedovršenog posla s tim smradom Golumom! Kao dugogodišnji obožavatelji ogromne mitologije profesora Tolkina, ponosni smo što sarađujemo s Majkom de Lukom, Pem Ebdi i celim timom studija Warner Bros na još jednoj epskoj avanturi - poručili su Piter Džekson, Fren Volš i Filipa Bojens.

Džeksonova trilogija "Gospodar prstenova", koja se u bioskopima prikazivala od 2001. do 2003. godine, zaradila je gotovo 3 mlrd USD širom sveta i osvojila 17 Oskara. Veliki uspeh trilogije doveo je do filmskog serijala "Hobit", koji nije bio jednako hvaljen, ali je takođe zaradio više od 2 mlrd USD od prodaje bioskopskih karata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.07.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Dodeljen ugovor za kupovinu 150 autobusa - Ukupna vrednost veća od procenjene za oko 256 miliona dinara bez PDV-a

Ugovor na tenderu koji je GSP raspisao za kupovinu 100 zglobnih i 50 solo autobusa zvanično je i dodeljen jedinim ponuđačima koji su su se javili u okviru te nabavke i to po ceni koja je veća u odnosu na onu koja je bila procenjena kada je tender raspisan. Posao za sto zglobnih autobusa dobila je grupa ponuđača koju čine turski BMC, M. P. N. promet doo Beograd i Erste leasing doo Beograd po ceni od 48,1 mil EUR bez PDV-a, odnosno 57,7

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.