NavMenu

Kina svojim građanima preporučila Srbiju za grupne turističke posete

Izvor: Beta Petak, 10.03.2023. 16:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / igorovsyannykov)Ilustracija
Kina je svojim građanima preporučila Srbiju, kao treću zemlju u Evropi za grupne turističke posete, rekao je ministar za turizam i omladinu Srbije Husein Memić.

- Kineske vlasti su nas danas obavestile da su na listu 20 zemalja koje su preporučili za grupne turističke posete njenim građanima uvrstili i Srbiju, kao treću zemlju iz Evrope - rekao je Memić za Betu.

Dodao je da je Kina pre mesec dana, kada je otvorila granice, posle pandemije imala listu sa preporukama za 20 zemalja i da je ministarstvo turizma i omladine Srbije na Sajmu turizma u Beogradu na kome je ta zemlja bila partner izrazilo žaljenje zbog toga što se i Srbija ne nalazi na tom spisku.

Memić je istakao da je u razgovorima za proširenje liste za Srbiju dosta pomogla ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Istakao je da je to možda najbolja vest o dolasku turista u Srbiju i da su Kinezi 2019. godine bili po broju na prvom mestu.

- Ova preporuka će doprineti da Kinezi dođu u Srbiju u većem broju nego 2019. godine - rekao je Memić.

Dodao je da se svi u svetu bore za kineske turiste i da Srbija sada ima novu liniju do Tjenđina i to će pomoći da se nadmaši rekord po broju turista iz Kine iz 2019. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.07.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Dodeljen ugovor za kupovinu 150 autobusa - Ukupna vrednost veća od procenjene za oko 256 miliona dinara bez PDV-a

Ugovor na tenderu koji je GSP raspisao za kupovinu 100 zglobnih i 50 solo autobusa zvanično je i dodeljen jedinim ponuđačima koji su su se javili u okviru te nabavke i to po ceni koja je veća u odnosu na onu koja je bila procenjena kada je tender raspisan. Posao za sto zglobnih autobusa dobila je grupa ponuđača koju čine turski BMC, M. P. N. promet doo Beograd i Erste leasing doo Beograd po ceni od 48,1 mil EUR bez PDV-a, odnosno 57,7

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.