NavMenu

Udruženje poljoprivrednika Banata: Zbog poziva policije odustali smo od protesta

Izvor: Beta Ponedeljak, 28.03.2022. 15:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata Dragan Kleut rekao je danas da su poljoprivredni proizvođači zbog čestih poziva policije, nakon najavljenog protesta za sutra odustali od takvog vida izražavanja nezadovoljstva.

- Policija je verovatno dobila nalog vlasti i po nekoliko puta dnevno je zvala poljoprivrednike sa pitanjem kada će i gde započeti protest. Nije bilo pretnji, ali je ovladao strah jer nije slučajno da poljoprivrednike zovu po nekoliko puta na dan i u Kovačici, Kraljevu, Kragujevcu - rekao je Kleut za Betu.

Dodao je da su neki poljoprivredni proizvođači u Opovu pozivani i da daju iskaz u policiji.

Kleut je rekao da ih od najave protesta niko od nadležnih iz Ministarstva poljoprivrede ili Vlade Srbije nije zvao na razgovor povodom njihovih zahteva, među kojima je prvi da se ukine zabrana izvoza žitarica, dozvoli neograničeno točenje goriva u kanistere, pronađe sistemsko rešenje za subvencionisanje cene goriva, omoguće suvencije po hektaru od 200 EUR i pojača kontrola uvezenog mesa.


Ratarima je, prema njegovim rečima, jedino preostalo da nakon izbora nove vlade ponove zahteve.

Udruženje poljoprivrednih proizvođača "Stig" ranije danas takođe je otkazalo učešće na protestu jer im je Ministarstvo poljoprivrede omogućilo da dobiju drugu tranšu mineralnog đubriva po povlašćenim cenama.

Protest je bio najavljen vožnjom mehanizacije iz mesta prebivališta do Predsedništva u Beogradu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.10.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Naredne godine u Beogradu u planu izgradnja nove ulice paralelne sa Savom - U 2025. i završetak projekta zatvaranja Pariske ulice za saobraćaj

Na jesen, u skladu sa vremenskim prilikama, trebalo bi da budu nastavljeno proširenja Bulevara vojvode Bojovića., najavio je gradonačelnik Beoigrada Aleksandar Šapić. Kako je dodao, ideja je da postoje po dve saobraćajne trake u jednom smeru oko Kalemegdana, sve do Ulice cara Dušana. Time će se, kako je naveo, omogućiti da se magistralno povežu centar grada sa donjim Dorćolom, i u nastavku sa Ulicom 27. marta, a da pritom vozači

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.