NavMenu

Bračni par otvorio onlajn prodavnicu u kojoj je sve domaće i ručno pravljeno

Izvor: Priče sa dušom Subota, 28.09.2024. 09:46
Komentari
Podeli
(Foto: Nenad Blagojević)
U predratnoj vili u Bačkom Petrovcu, sagrađenoj između 1930. i 1940. godine, koja je nekada pripadala porodici Kiš, danas se nalazi sedište Komune, jedne od najpopularnijih domaćih onlajn platformi.

Na sajtu prodaju odeću i obuću, nakit i aksesoare, kozmetiku, hranu i piće i sve ono što spada pod kategorije "kuća i stil" i "bebe i deca".

Sve što je u ponudi ovog portala napravilo je 700 odabranih preduzetnika iz Srbije koji su prošli stroge kriterijume. Glavni uslov je da je reč o ručno pravljenim proizvodima od prirodnih ili recikliranih materijala i da su domaći.

Idejni tvorci Komune su Ivana Ilić (36) i Kristian Haška (32).

- Sve je krenulo 2017. godine, kada sam preko sajta Etsy počela strancima da prodajem vintidž garderobu. Kako i privatno volim da kupujem kozmetiku, nakit i hranu sa alternativnih izvora i od domaćih proizvođača i umetnika, pomislila sam da bi bilo lepo da njihova ponuda bude objedinjena - priča Ivana na početku Priče sa dušom i dodaje:

- Sve više brendova sam pronalazila na Instagramu, što je bio znak da tržište postoji, ali su svi bili "razbacani" na mrežama i prodaja je išla preko dopisivanja u inboksu. To mi se nije dopalo.

Ona je ubrzo odlučila da tu originalnu ideju predstavi svom suprugu Kristianu, a on ju je podržao i uverio da treba da se upusti u nov projekat.

Već 2019. godine Ivana otvara Instagram profil, kreće sa okupljanjem ljubitelja ručnog rada i malih proizvođača, odnosno sa "gradnjom zajednice". U međuvremenu ovaj par pronalazi programera u Bačkom Petrovcu i već u jesen 2020. puštaju u rad prvu verziju platforme.

Iako naizgled mali projekat koji je nastao u malom vojvođanskom mestu sa ograničenim budžetom, ali uz ogromno znanje i upornost, Komuna je danas izuzetno posvećena platforma, kako kažu osnivači, po broju poseta odmah posle gigantskih Shoppstera i Ananasa, iza kojih stoje korporacije i desetostruko veća ulaganja.

- Ivana je zadužena za strateški i kreativni deo u Komuni, a ja za operativni i tehnički. Iako smo na papirima oboje osnivači i direktori firme, još uvek radimo volonterski i ne primamo platu. Uprkos velikoj poseti i onlajn prodaji, sajt još uvek nije finansijski održiv. Ali, zahvaljujući našem anđelu investitoru koji je koosnivač ovog start-apa, uspeli smo da zaposlimo devetoro mladića i devojaka i da angažujemo još petoro spoljnih saradnika - kaže Kristian.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.09.2024.  |  Saobraćaj

U Beogradu otvorena nova autobuska stanica

U Beogradu je otvorena nova autobuska stanica, u novobeogradskom Bloku 42 gde je nekada bila "Buvlja pijaca", a u nedelju, 29. septembra biće prvi polasci. Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kazao je na otvaranju autobuske stanice da je ta investicija u vrednosti 17 mil EUR. Najavio je da će biti raspisan tender za izradu velike stanične zgrade i da će se paralelno graditi i železnička zgrada, a izgradnja oba objekta trebalo bi da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.