NavMenu

Najstarijim hotelom na svetu ista porodica upravlja više od 1.300 godina

Izvor: Klix Petak, 26.03.2021. 12:46
Komentari
Podeli
(Foto: Yury Zap/shutterstock.com)
Japanski hotel Nishiyama Onsen Keiunkan radi više od 1.300 godina, a njime upravlja ista porodice.

Hotel je počeo sa radom 705. godine i goste prima sve do danas, zahvaljujući 52 generacije iste porodice. Ovaj hotel je 2011. godine upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji na svijetu. U Japanu se nalazi i drugi najstariji hotel na svetu pod nazivom Hoshi Ryokan, koji je također upisan u pomenutu knjigu.

Nishiyama Onsen Keiunkan je smešten u podnožju planina Akaishi u prefekturi Yamanashi, a svoja vrata je otvorio pre 1.316 godina. Termalnom vodom se opskrbljuje direktno iz lokalnih izvora Hakuho, tako da gosti mogu da uživaju u toplim kupkama u svakoj sobi, ali i u javnim kupatilima koje gosti dele u glavnim delovima hotela.


Hotel je renoviran nekoliko puta, a poslednji put 1997. godine. Međutim, uprkos renoviranju, zadržao je tradicionalni izgled i stil, tatami podlogu, klasični naještaj u svakoj prostoriji i sobi te japansku umetnost. Bežični internet je uveden tek 2019. godine te ga gosti mogu koristiti ukoliko žele, a opcija je i da se odmore od svojih uređaja u opuštajućoj atmosferi, uživajući u pogledu, kupkama i slično.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.07.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu JPP "težak" skoro 1,5 mlrd EUR - Raspisan poziv za ustupanje autobuskih poteza 300, 400 i 500 privatnicima

Nakon jedne od poslednjih odluka doskorašnjeg Privremenog organa Beograda, usvajanja predloga projekta o javno-privatnom partnerstvu za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog autobuskog gradskog prevoza putnika na potezima 300 (Grocka i Zvezdara), 400 (Voždovac), 500 (Rakovica i Čukarica) i na delu linija koje prolaze preko Savskog venca, kako se i očekivalo, zvanično je raspisan i javni poziv za ovo JPP. Ono će, kada je reč o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.