NavMenu

TRIVAN: Započeti radovi na 18 regionalnih deponija

Izvor: Dnevnik Nedelja, 01.10.2017. 17:53
Komentari
Podeli
Goran Trivan (Foto: YouTube/screenshot)Goran Trivan
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan rekao je da su u ovom trenutku započeti radovi na 18 regionalnih deponija, a da je u planu 26.

On je na skupu "Zelena ekonomija i sistemsko upravljanje otpadom u Srbiji" istakao da regionalne deponije moraju da budu opštinske zbog resursa.

- Morate da imate neki ekonomski interes. To ništa nije komplikovano, negde su sprovedeni dogovori gde će biti te deponije, ali negde i nisu. U poslednje vreme i to se menja, jer je upravljanje deponijama postao biznis - rekao je Trivan i najavio da će za godinu dana imati realniju sliku kada i gde će biti regionalne deponije.


- Ako bude kočenja u lokalnim sredinama, brutalno ćemo da reagujemo jer nemamo vreme da čekamo, ovo je pitanje od nacionalnog interesa - naglasio je ministar.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.07.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U centru Vrnjačke Banje gradiće se podzemna garaža - Opština traži koncesionara na 30 godina

Opština Vrnjačka Banja traži koncesionara za projektovanje, finansiranje, izgradnju i upravljanje podzemnom garažom za period od 30 godina. Procenjena vrednost je nešto više od 2 milijarde dinara, bez PDV-a (oko 17,4 mil EUR). Kriterijumi za izbor uključuju validne dozvole, ekonomski i finansijski kapacitet, tehničku i profesionalnu sposobnost, dok je kriterijum za dodelu najviša ponuđena koncesiona naknada. Rok za podnošenje ponuda

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.