NavMenu

Beogradska porodilišta dobila opremu u vrednosti od 4 miliona dinara

Izvor: eKapija Petak, 17.12.2021. 13:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor Parking servisa Andrija Čupković prisustvovali su danas potpisivanju ugovora za donaciju medicinske opreme porodilištima u okviru ovogodišnjeg ciklusa akcije "Bebi parking mesto". Kako je tom prilikom podsetio Vesić, ovo je četvrta godina kako se realizuje ova akcija i svake godine je sve uspešnija.

– Pre četiri godine doneli smo odluku da po ugledu na "Đačko parking mesto" napravimo parking mesta i ispred četiri porodilišta: Narodni front, Višegradska, Zvezdara i od ove godine Zemun. Sav prihod se ulaže u nabavku opreme za porodilišta, to jest u ono šta je njima potrebno, kako bi bili još bolje opremljeni. Ove godine prikupljeno je više od četiri miliona dinara – skoro trideset hiljada evra prihoda na tim parking mestima – kazao je Vesić.

Vesić je poručio da će se nastaviti sa ovakvim radom, kako bi Parking servis kao društveno odgovorna kompanija i Grad Beograd dodatno pomogli ove zdravstvene ustanove iako one nisu u nadležnosti grada.

Zamenik gradonačelnika je zahvalio Parking servisu na ovoj akciji, kao i svim učesnicima.

– Ovo pokazuje kako zajedno možemo da uradimo dobre stvari za naš grad – naglasio je Vesić, saopšteno je na zvaničnom gradskom portalu Beoinfo.

Akcija "Bebi" i "Đačko" parking mesto obezbedile novac za porodilišta

U okviru akcije "Đačko parking" mesto do sada je uključeno više od 30 škola. Čupković je istakao da je Parking servis veoma ponosan na ove dve akcije.

– Akcija "Bebi parking mesto" postaje tradicionalna i što je veoma važno, iz godine u godinu pravimo mali pomak u pozitivnom smeru. Osim đačkih i bebi parking mesta, u garažama postoje posebno obeležena porodična parking mesta. Porodicama koje dobiju dete odobravamo trideset sati besplatnog parkiranja u zonama. Trudimo se kao društveno odgovorno preduzeće da što više pomognemo u tom segmentu zdravstva – kazao je Čupković.

Oprema za porodilišta kupljena je novcem od plaćanja parkiranja na 24 posebno obeležena bebi parking mesta, koja se nalaze ispred porodilišta GAK "Narodni front, Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS, Bolnice za ginekologiju i akušerstvo, KBC Zvezdara i Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC Zemun. Po šest bebi parking mesta nalazi se ispred svakog od ovih porodilišta.

Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdar dobila je hirurški instrumentarijum i kontejner za sterilizaciju, GAK Narodni front vakuum ekstraktor set i centrifugu hematokrita, Klinika za ginekologiju i akušerstvo KCS sedam mehaničkih bolničkih kreveta za opštu negu, sa četvorodelnom ležnom pločom sa antidekubitalnim dušekom i šest nahtkasni za pacijente, a KBC Zemun radiohirurški aparat sa dodatnom opremom i medicinsku LED lampu na stativu.

Kroz akciju "Bebi parking mesto", od 2017. godine "Parking servis" doniranjem medicinske opreme poboljšava uslove rada beogradskih porodilišta. Oprema se kupuje novcem od plaćanja parkiranja na posebno obeleženim bebi parking mestima. Parking servis svake godine anketira porodilišta obuhvaćena ovom humanom akcijom o njihovim potrebama i nabavlja opremu koja im je neophodna.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Energija

Za 10 godina ostajemo bez 1.000 megavata struje na ugalj – Hoćemo li imati dovoljno obnovljivih izvora da ih zamenimo?

Nove elektrane su nasušna potreba Srbije, jer se potrošnja struje u našoj zemlji povećava, no veliki problem predstavlja to što tih kapaciteta još nema, a oni koji su operativni zastareli su i samim tim na "izdisaju, smatra domaća stručna javnost. Da su nove elektrane neophodne nedavno je izjavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je konstatovao da će za njihovu izgradnju biti potrebno obezbediti više milijardi evra. – Sad

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.