NavMenu

Aranđelovac dobija vizitorski centar - Raspisan tender za pripremne radove (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.10.2024. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: Narodni muzej Aranđelovac/ Facebook/ Projektantski biro Spreg)
Opštinska uprava opštine Aranđelovac raspisala je tender za pripremne radove za izgradnju Vizitorskog centra, a vrednost je procenjena na 2,1 milion dinara.

Novac za ovaj projekat delimično je obezbeđen u okviru programa Evropske unije za lokalni razvoj, EU PRO plus, a u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije. Naime, u okviru ovog programa Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja dodeljeno je nešto više od 1 mil EUR. Deo ovih sredstava je opredeljen i za Opštinu Aranđelovac i to za projekat Narodnog muzeja izgradnje Posetilačko-obrazovnog centra na prostoru Spomenika prirode Risovača.

- Izgradnjom ovog objekta, u kome će se nalaziti izložbeni prostor i dodatni sadržaji za posetioce, značajno će biti unapređena kulturno-turistička ponuda i same ustanove i Opštine Aranđelovac - saopštili su iz Narodnog muzeja Aranđelovca.

(Foto: Narodni muzej Aranđelovac/ Facebook/ Projektantski biro Spreg)
Opština Aranđelovac će i sopstvenim sredstvima pomoći realizaciju, a projekat je izradio biro za projektovanje Spreg.

Rok za prijavu na tender je 21. oktobar, a detaljnije pogledajte OVDE.

Fotografije:
Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.10.2024.  |  Građevina, Finansije, Turizam, sport, kultura

Prva subvencija za gradnju EXPO hotela - Airport City dobio 5,9 mil EUR za AC Hotel by Marriott u poslovnom parku na Novom Beogradu

Ministarstvo privrede dodelilo je prvu subvenciju po uredbi, usvojenoj krajem prošle godine, na osnovu koje država dodeljuje novac za izgradnju novih ili obnovu starih hotela na teritoriji Beograda uoči specijalizovane izložbe EXPO 2027. Sumu od 5,9 mil EUR za ovu namenu dobilo je privredno društvo Airport City West Gate doo Beograd, sa sedištem na Novom Beogradu, kako bi izgradilo i opremilo hotel AC Hotel by Marriott Airport City

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.