NavMenu

Objavljen prvi javni poziv za projektne predloge saradnje mikro i malih preduzeća na pograničnom području Hrvatske, BiH i Crne Gore

Izvor: eKapija Nedelja, 30.06.2024. 14:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: pogonici/shutterstock.com)Ilustracija
Privredna komora Crne Gore obavještava mikro i mala preduzeća da je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila prvi javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga saradnje mikro i malih preduzeća na pograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore, saopšteno je iz PKCG. Ovo se sprovodi u okviru Fonda projekata malih vrijednosti (Small Project Fund – SPF), projekta EmBRACE (Enhancing MSEs sustainaBle gRowth And CompEtitiveness). Po prvi put na ovom programskom području, mikro i malim preduzetnicima na raspolaganju je ukupno 8.725.324,36 EUR iz Evropskog fonda za regionalni razvoj i IPA III, od čega je kroz prvi poziv raspoloživo 3.000.000 EUR.

HAMAG-BICRO će ovaj projekat predstaviti na konferenciji koja se održava 3. jula u Splitu. Nakon toga uslijediće radionice u Mostaru (4. jul), Tuzli (10. jul), Slavonskom Brodu (11. jul) i Podgorici (16. jul).

Konferencija i radionice su prilika da predstavnici mikro i malih preduzeća ove tri programske zemlje saznaju više o projektu i pozivu.

Skup u Podgorici održaće se u hotelu Ramada, 16. jula sa početkom u 9.30 sati.

Broj mjesta je ograničen, pa se svi zainteresovani mole da se pravovremeno registruju na linku. Učešće na konferenciji i radionicama je besplatno.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.06.2024.  |  Agro, Industrija

U Srbiji se otvara nova fabrika za proizvodnju rakovičkih traktora?

Nekadašnji gigant, Industrija motora Rakovica, brojala je krajem sedamdesetih godina prošlog veka više od 4.500 zaposlenih i proizvodila je 60.000 dizel motora godišnje. Oni su se izvozili praktično na svim kontinentima, od Južne Amerike, preko Evrope, do Indije i Afrike, a traktori Rakovica su i dan danas u voznom stanju i rade punom parom u mnogim domaćinstvima. Dobar glas se daleko čuje, pa taj talas nije zaobišao ni Egipat. Tako je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.