NavMenu

Za opremanje stočarskih farmi u Vojvodini 85 miliona dinara

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.06.2024. 17:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Patrik Jech/shutterstock.com)Ilustracija
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podržao je sa 85 miliona dinara sufinansiranje investicija u opremanje stočarskih farmi na gazdinstvima u AP Vojvodini u ovoj godini. Ugovori su zaključeni u Pokrajinskoj vladi sa osamdeset i jednim korisnikom, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Na ovogodišnjem konkursu novac je izdvojen za opremanje govedarskih, svinjarskih, ovčarskih, kozarskih i živinarskih farmi, zatim za nabavku opreme za mužu, hlađenje i skladištenje mleka. Sufinansirana je i nabavka opreme za izđubravanje, kao i za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste stočne hrane na gazdinstvima.

Učešće sekretarijata je do 70% od ukupne vrednosti investicije, odnosno maksimalno dva miliona dinara bespovratnih sredstava.

Pomoćnica pokrajinskog sekretara Dragica Ilić istakla je da je u proteklih osam godina resorni sekretarijat sa 693 miliona dinara učestvovao u investicijama stočara sa teritorije Vojvodine, a potpisano je ukupno 766 ugovora.

- Trudićemo se da nastavimo sa ovim trendom, te da i u narednom periodu izdvajamo sredstva za ovu namenu, kako bismo podržali stočarsku proizvodnju u pokrajini - naglasila je Ilić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.06.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije, Turizam, sport, kultura

U susret budžetu Beograda za 2024: Dosta novca za metro, Bulevar patrijarha Pavla, Linijski park, Muzej grada - U ovoj godini bez izdvajanja za pešački most kod Ade, pristupne veze Prokopu, biciklističke staze u centru...

Zbog raspuštanja Skupštine grada i formiranja Privremenog organa Beograda, koji je prestonicu vodio od kraja oktobra prošle godine, glavni grad 2023. nije usvojio budžet za predstojeću godinu, što se u redovnim okolnostima čini na sednici gradskog parlamenta krajem kalendarske godine. Uvođenje "privremenog režima" u gradu, potom održavanje jednih, pa potom i još jednih izbora dovelo je do toga da se bužet Beograda razmatra, pretresa

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.