NavMenu

Mali: Na jesen počinje gradnja 1.500 stanova za EXPO

Izvor: eKapija Sreda, 26.06.2024. 14:03
Komentari
Podeli
(Foto: Siniša Mali/ Instagram)
Gradnja stanova za EXPO počeće na jesen, a potom i akvatik centra, tematskih parkova i drugih sadržaja, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Kako je naveo, plan je da EXPO 2027 bude novi izvor rasta Srbije, poručivši da će se to maksimalno iskoristiti "kako bismo došli do očekivanih 100 mlrd EUR BDP-a te godine".

- Novi izvori rasta najveći su problem svih zemalja, ali Srbija to uspešno radi, što potvrđuju i reči direktorke MMF da je Srbija i na globalnom nivou svetla tačka. Sa EXPO-om i jasno definisanim ciljevima ekonomske politike, Srbija vuče prave poteze, jer sudeći po pokazateljima, dobro stojimo u uslovima neverovatne nestabilnosti - ocenio je Mali za TV Pink i dodao da će EXPO 2027, uz plan "Skok u budućnost - Srbija 2027", aktivirati 323 projekta u celoj Srbiji, ukupne vrednosti 17,8 mlrd EUR.


Kompleks je planiran na oko 160.000m2. Ono što je zanimljivo, jeste da se parcele planirane za gradnju mahom nalaze kod Dobanovaca, tačnije tik iznad Dobanovačkog zabrana, dakle blizu lovišta i takozvane nove državne vile srušene tokom bombardovanja 1999. godine, dok je jedna locirana i u Boljevcima.
stambeni kompleks Expo 2027 Surčin (projekat)
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.06.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije, Turizam, sport, kultura

U susret budžetu Beograda za 2024: Dosta novca za metro, Bulevar patrijarha Pavla, Linijski park, Muzej grada - U ovoj godini bez izdvajanja za pešački most kod Ade, pristupne veze Prokopu, biciklističke staze u centru...

Zbog raspuštanja Skupštine grada i formiranja Privremenog organa Beograda, koji je prestonicu vodio od kraja oktobra prošle godine, glavni grad 2023. nije usvojio budžet za predstojeću godinu, što se u redovnim okolnostima čini na sednici gradskog parlamenta krajem kalendarske godine. Uvođenje "privremenog režima" u gradu, potom održavanje jednih, pa potom i još jednih izbora dovelo je do toga da se bužet Beograda razmatra, pretresa

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.