NavMenu

Kako će izgledati Nacionalni paviljon Srbije za EXPO - Multifunkcionalni, mulltimedijalni i kinetički objekat (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 26.06.2024. 11:00
Komentari
Podeli
(Foto: Facebook/Siniša Mali)
Prošlo je godinu dana od kada je Srbija izabrana za domaćina Međunarodne specijalizovane EXPO izložbe 2027. godine, a sada je konačno poznato i kako će izgledati Nacionalni paviljon Srbije na ovoj izložbi.

(Foto: Facebook/Siniša Mali)

Autor ovog objekta je dr Dušan Jovović, a kako je istakao ministar finansija Siniša Mali, paviljon je zamišljen kao multifunkcionalni, multimedijalni i kinetički objekat, zdanje koje će slaviti identitet, vrednosti i kulturno nasleđe Srbije.

(Foto: Facebook/Siniša Mali)

Dizajn je zasnovan na pokretu, otvorenosti i prostranosti koji omogućavaju da paviljon bude prepoznatljiv simbol u okolini, te da privuče širok spektar posetilaca.

(Foto: Facebook/Siniša Mali)

- Centar dešavanja je postavljen tako da posetioci nisu pasivni, već aktivni deo prostora, koji se prostire na više od 20.000 kvadrata - naveo je Mali u objavi na društvenim mrežama.

(Foto: Facebook/Siniša Mali)

Kako je ministar finansija podsetio, na prostoru u Surčinu gde će biti održana Ekspo izložba i gde se gradi i Nacionalni fudbalski stadion, nalaziće se i Akvatik centar, tematski i vodeni parkovi i rezidencijalni kompleks sa 1.500 stanova.

(Foto: Facebook/Siniša Mali)

- EXPO je naš "vetar u leđa", ključna tačka za dalji napredak i razvoj Srbije. Građevinski radovi na terenu u Surčinu se odvijaju prema predviđenoj dinamici, bez dana kašnjenja – radi se na linijskoj infrastrukturi, na EXPO kompleksu za koji su već postavljeni šipovi, na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona. EXPO u Surčinu će biti inovativan i moderan izložbeni kompleks, a posebno smo ponosni na naš Nacionalni paviljon - ukazao je Mali.
nacionalni paviljon Srbije EXPO 2027 Surčin
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.06.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije, Turizam, sport, kultura

U susret budžetu Beograda za 2024: Dosta novca za metro, Bulevar patrijarha Pavla, Linijski park, Muzej grada - U ovoj godini bez izdvajanja za pešački most kod Ade, pristupne veze Prokopu, biciklističke staze u centru...

Zbog raspuštanja Skupštine grada i formiranja Privremenog organa Beograda, koji je prestonicu vodio od kraja oktobra prošle godine, glavni grad 2023. nije usvojio budžet za predstojeću godinu, što se u redovnim okolnostima čini na sednici gradskog parlamenta krajem kalendarske godine. Uvođenje "privremenog režima" u gradu, potom održavanje jednih, pa potom i još jednih izbora dovelo je do toga da se bužet Beograda razmatra, pretresa

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.