NavMenu

Pansioni za kućne ljubimce sve popularniji - Posao u poslednjih deset godina u porastu

Izvor: RTV Utorak, 25.06.2024. 12:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Manamana/shutterstock.com)Ilustracija
Pansioni za kućne ljubimce, najviše za pse i mačke, postaju sve popularniji. Postoje saloni za pse, pekare, a poslednjih godina i hoteli. Vlasnici takvih hotela kažu da je posao u poslednjih deset godina u porastu.

Čuvanje kućnih ljubimaca u uređenim pansionima, veterinarska usluga, nega, šetnja i briga - samo su neke od usluga koje kućni ljubimci mogu da dobiju u hotelima namenjenim upravo njima. Odgajivač pasa Slobodan Lazić iz Sombora ovim poslom bavi se više od decenije i kaže da se potreba javila upravo pre nešto više od deset godina.

- Osetili smo da se javila potreba za takvom vrstom usluge. Imali smo naše pse, zatim one koje smo usvajali sa ulice i pomagali u udomljavanju. Kroz komunikaciju sa ljudima shvatili smo da postoji ozbiljna potreba, jer ljudi putuju, nemaju poverenja u komšiluk. Ljubimci su članovi porodice i treba im neko odgovoran ko bi o njima brinuo - rekao je Lazić.

Kućnim ljubimcima obezbeđeni su uslovi slični kao kod vlasnika.

- Poenta je imitirati uslove u kojima je ljubimac boravio. Ako su bili u kućnim uslovima, onda borave u kući, ako su psi bili u dvorištu ili u boksovima, i ovde imamo otvorene boksove. Mace je malo teže sačuvati, jer su sklone bežanju, a penjati se za mačkama po drveću i krovovima malo je komplikovano, kao da imate majmunče ili vevericu - kroz smeh objašnjava ovaj Somborac.

Vlasnici kućnih ljubimaca koji se odluče da koriste ovakve hotele, u zavisnosti od dužine boravka i rase psa, moraće po danu da izdvoje oko 1.000 dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.06.2024.  |  Agro, Industrija

U Srbiji se otvara nova fabrika za proizvodnju rakovičkih traktora?

Nekadašnji gigant, Industrija motora Rakovica, brojala je krajem sedamdesetih godina prošlog veka više od 4.500 zaposlenih i proizvodila je 60.000 dizel motora godišnje. Oni su se izvozili praktično na svim kontinentima, od Južne Amerike, preko Evrope, do Indije i Afrike, a traktori Rakovica su i dan danas u voznom stanju i rade punom parom u mnogim domaćinstvima. Dobar glas se daleko čuje, pa taj talas nije zaobišao ni Egipat. Tako je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.