NavMenu

Na deonici brze pruge Novi Sad-Vrbas postignuta brzina od 202 km na sat

Izvor: eKapija Petak, 26.04.2024. 16:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SB7/shutterstock.com)Ilustracija
Prilikom testiranja na deonici brze pruge Novi Sad- Vrbas postignuta je brzina od 202 kilometra na čas, objavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Nemačka kompanija Dojče ban (DBST) koja testira brzu prugu od Novog Sada do Subotice koju Srbija gradi sa svojim kineskim partnerima testirala je u sredu deonicu brze pruge od Novog Sada do Subotice, a već prvog dana testiranja postignuta je brzina od 202 kilometra na sat, čime je potvrđen kvalitet izgradnje brze pruge, naveo je na Instagramu ministar Goran Vesić.

- Srpske brze pruge su spoj kineske tehnologije i evropskih standarda. Sve naše brze pruge izgrađene su u potpunosti po evropskim standardima u skladu sa direktivama EU i srpskim zakonom o interoperabilnosti železničkog saobraćaja. Brzu prugu koju sada gradimo od Novog Sada sertifikuje za standarde EU jedna od najvećih evropskih kompanija iz Holandije, a tehničku kontrolu i prijem radi ugledna nemačka kompanija Dojče ban - naveo je Vesić.

Početkom decembra ove godine počeće saobraćaj na brzoj pruzi do Subotice. Srbija će imati 183 kilometara brzih pruga, a od Beograda do Subotica stizaće se brzim vozom za 80 minuta, do Bačke Topola za 64 minuta, a do Vrbasa za 53 minuta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Građevina

Ministarstvo finansija tražilo privremenu građevinsku dozvolu za radove na 40 parcela za EXPO 2027

Prvog dana jula Ministarstvo finansija ponovo se pojavilo u elektronskom sistemu za izdavanje građevinskih dozvola. Ovoga puta, kao nosilac investitorskih prava na projektu EXPO 2027 podnelo je zahtev za dobijanje privremene građevinske dozvole za radove na čak 40 parcela u okviru tog kompleksa. Ono što se može saznati uvidom u katastar jeste da je mahom reč o parcelama kojima će prolaziti saobraćajnice za EXPO. Kako predviđa Zakon o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.