NavMenu

Potpisani ugovori o osnivanju Regionalnog inovacionog startap centra u Vranju

Izvor: eKapija Petak, 19.04.2024. 14:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)Ilustracija
Ugovore sa predstavnicima Pedagoškog fakulteta, Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija i Regionalne razvojne agecije Pčinjskog okruga o osnivanju Regionalnog inovacionog startap centra u Vranju potpisao je u ime Grada gradonačelnik Slobodan Milenković.

- Mi na ovaj način želimo da uradimo transformaciju grada u smislu da napravimo iskorak ka savremenim trendovima i tokovima. Zahvaljujem svima koji učestvuju u osnivanju ovog društva sa ograničenom odgovornošću, i nadam se da ćemo nakon potpisivanja ugovora krenuti sa intenzivnim radom. Vranje će postati deo mreže digitalnih gradova koja se formira u Srbiji - istakao je gradonačelnik, preneo je sajt Grada.

Regionalni inovacioni startap centar u Vranju će biti podrška razvoju preduzetništva, pre svega kod mladih i studenata, kroz ohrabrivanje preduzetničkih ideja i osnivanja novih firmi, kao i podsticanje znanja u primeni tehnoloških inovacija i ideja.

Prilikom potpisivanja ugovora dogovoreno je da naredni koraci budu promocija centra, podizanje svesti za preduzetnički duh kod mladih kao i umrežavanje studenata sa ostalim fakultetima, startap centrima i tehnološkim parkovima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Vesti

Ko je Adrijana Mesarović, nova ministarka privrede?

Izabrana je nova Vlada Srbije, a među ministrima koji će voditi ekonomsku politiku zemlje, našlo se i novo ime. Naime, nova ministarka privrede biće Adrijana Mesarović. Dosad je bila članica gradskog veća Novog Sada za budžet, finansije i investicije. Kako se navodi u njenoj zvaničnoj biografiji, rođena je u Novom Sadu 1981. godine, gde i danas živi i radi. Osnovno, srednje i visoko obrazovanje završila je i stekla u svom rodnom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.