NavMenu

Gradnja "smajli" saobraćajnice od mađarske do rumunske granice počinje 13. decembra

Izvor: B92 Nedelja, 03.12.2023. 16:29
Komentari
Podeli
(Foto: JP Zavod za urbanizam Vojvodine/PPPPN, screenshot)
Gradnja brze saobraćajnice od Bačkog brega do Srpske crnje, počinje 13. decembra, najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Vesić je najavio i da će u narednih nedelju dana biti otvoren deo Moravskog koridora, do Koševa iznad Kruševca, dok će za 10-ak dana započeti i izgradnja autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad.

- Brzu saobraćajnicu od Bačkog Brega do Srpske Crnje počinjemo da gradimo 13. decembra. Put dužine 186 kilometara povezaće Bački Breg, odnosno prelaz sa Mađarskom, Sombor, Kulu, Srbobran, Novi i Stari Bečej, Kikindu i Srpsku crnju, odnosno granicu sa Rumunijom - rekao je Vesić.

Dodao je da rumunski partneri grade svoj deo do granice, kao i mađarski partneri na severu, sa mostom preko Dunava kod Mohača. Vesić je naveo da će po završetku ovog projekta, Bački Breg postati veliki granički prelaz, veći od Horgoša.

- Za 10-ak dana počinjemo da gradimo i auto-put Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, pripremni radovi su već počeli. Kasnije ćemo graditi put od Novog Bečeja do Zrenjanina, kako bismo povezali 'smajli' i auto-put i ceo Banat, koji je bio zaspostavljen, umrežićemo putevima - naglasio je ministar.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Energija

Za 10 godina ostajemo bez 1.000 megavata struje na ugalj – Hoćemo li imati dovoljno obnovljivih izvora da ih zamenimo?

Nove elektrane su nasušna potreba Srbije, jer se potrošnja struje u našoj zemlji povećava, no veliki problem predstavlja to što tih kapaciteta još nema, a oni koji su operativni zastareli su i samim tim na "izdisaju, smatra domaća stručna javnost. Da su nove elektrane neophodne nedavno je izjavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je konstatovao da će za njihovu izgradnju biti potrebno obezbediti više milijardi evra. – Sad

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.