NavMenu

Počela gradnja brze saobraćajnice Slepčević-Badovinci, još jedna veza u 4 trake sa RS

Izvor: Beta Ponedeljak, 27.11.2023. 12:37
Komentari
Podeli
(Foto: Miloš Nikodijević)
Radovi na izgradnji brze saobraćajnice Slepčević-Badovinci, u dužini od 15,4 kilometra, koja će spajati Slepčević, kod Šapca, sa graničnim prelazom Šepak sa Bosnom i Hercegovinom, počeli su danas.

Na putu sa po dve saobraćajne trake u svakom smeru, moći će da se vozi brzinom od 100 kilometara na sat.

Ova saobraćajnica krak je brze saobraćajnice od Šapca do Loznice koja se gradi i koja bi trebalo da bude završena do kraja naredne godine. U oktobru je pušten u saobraćaj autoput od Rume do Šapca sa mostom preko reke Save, u dužini od 24,6 kilometara.

(Foto: Miloš Nikodijević)
Izvođač radova na deonici Slepčević-Badovinci je azerbejdžanski AzVirt sa srpskim podizvođačima, a planirane su četiri površinske raskrsnice sa kružnim tokom i pet mostova.

Obeležavanju početka radova prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

(Foto: Miloš Nikodijević)
- Ni u Titovo vreme nisu građeni putevi u tom pravcu, prema Republici Srpskoj, tačnije Bosni, kao da su namerno hteli da nas udalje. Srećan sam što Srem i Mačva ovo dobijaju - rekao je Vučić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice: 20 kilometara iznenađenja na naizgled običnom mestu (FOTO, VIDEO)

Nekada skriveni biser jugozapadne Rumunije, koji se nalazi na samo 25 kilometara od granice sa našom zemljom, postao je prava turistička atrakcija. Zbog toga ćete često na stazama sresti grupe entuzijasta i planinara iz Srbije, a naš jezik čuti više nego rumunski. Reč je o prirodnom rezervatu Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice, koji je smešten u Banatskim planinama, na obroncima Karpata. Do njega se stiže vožnjom preko Bele Crkve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.