NavMenu

Royal Air Maroc želi da postane ključni igrač na afričkom tržištu - Planiraju flotu od 200 aviona u naredne dve decenije

Izvor: aviopress.rs Ponedeljak, 17.07.2023. 15:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Chad Palmer/shutterstock.com)Ilustracija
Marokanski nacionalni avio-prevoznik je nedavno prezentovao ambiciozan plan poslovanja u naredne dve decenije koji bi trebao da ga učini ključnim igračem na afričkom tržištu.

Kompanija Rojal Er Marok (Royal Air Maroc) želi da do 2037. godine poveća broj putnika sa sadašnjih 7,3 miliona na čak 31,6 miliona, a plan je da se flota aviona poveća na 200 letelica. Ambiciozan plan povećanje flote i broja putnika bi trebalo da prati i jednako ambiciozna mreža destinacija.

Kako prenosi portal AIRportal.hu, Rojal Er Marok želi da do 2027. godine pokrene linije za Mančester, Minhen, Cirih, Napulj, Tripoli, Ndžamenu, Abudžu, Najrobi, Johanezburg i Zelenortska ostrva. Dalji plan rasta predviđa povezivanje sa velikim evropskim gradovima među kojima su Dablin, Varšava, Berlin, Bukurešt, Budimpešta, Beč, Hamburg, Diseldorf i drugi.

Kompanija ne može sama da finansira ekspanziju te sredstva za realizaciju iste traži od države. Marokanskoj vladi je nedavno prezentovan plan rasta do 2037. godine i od nje se traži kontinuirano finansiranje. AIRportal.hu piše da bi implementaciju plana nadgledao supervizor kojeg bi postavljao sam premijer.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Građevina

Ministarstvo finansija tražilo privremenu građevinsku dozvolu za radove na 40 parcela za EXPO 2027

Prvog dana jula Ministarstvo finansija ponovo se pojavilo u elektronskom sistemu za izdavanje građevinskih dozvola. Ovoga puta, kao nosilac investitorskih prava na projektu EXPO 2027 podnelo je zahtev za dobijanje privremene građevinske dozvole za radove na čak 40 parcela u okviru tog kompleksa. Ono što se može saznati uvidom u katastar jeste da je mahom reč o parcelama kojima će prolaziti saobraćajnice za EXPO. Kako predviđa Zakon o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.