NavMenu

Opština Budva nakon dve decenije preuzela upravljanje gradskom lukom

Izvor: Media Biro Sreda, 08.03.2023. 16:24
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/linn17)
Predsjednik Opštine Budva Milo Božović i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj potpisali su u utorak Sporazum o ustupanju na korišćenje Luke Budva kojim će ovo preduzeće dati lokalnoj upravi na privremeno korišćenje Luku Budva.

Početkom februara, Vlada je, na inicijativu premijera u tehničkom mandatu, Dritana Abazovića, usvojila Odluku o preuzimanju Luke Budva i time dala saglasnost na Sporazum izmedju Javnog preduzeća i Opštine kojim se lokalnoj upravi daje marina na privremeno korišćenje do raspisivanja tendera i izbora koncesionara.

- Višedecenijska nepravda danas je ispravljena i krunisana potpisivanjem Sporazuma o ustupanju na korišćenje Luke Budva, izmedju Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i Opštine Budva. Na osnovu Zaključka Vlade stavljeno je van snage nešto što je decenijama pripadalo privilegovanom privrednom društvu i ubuduće ćemo, zajednički, sa Opštinom Budva, raditi na unapredjivanju Luke Budva i konačno će građani Budve, ali i Crne Gore, imati posebne benefite i privilegije od ovog posla - zaključio je predsjednik Upravnog odbora Blažo Radjenović.

(Foto: Media Biro)
Predsjednik Opštine Budva Milo Božović istakao je da su se stekli uslovi da Opština Budva preuzme Luku. Ovom prilikom, zahvalio se Vladi Crne Gore i premijeru Dritanu Abazoviću na Zaključku Vlade koja je omogućila da Opština preuzme Luku, a direktoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladenu Mikijelju, predsjedniku Upravnog odbora Blažu Rađenoviću i kompletnom njihovom timu na povjerenju koje su ukazali Opštini Budva i mogućnosti da Opština preuzme upravljanje Lukom Budva.

Potpisivanjem ovog Memoranduma, nakon pune dvije decenije, marina ispred starogradskih bedema, ponovo je prešla u ruke Opštine Budva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Energija

Za 10 godina ostajemo bez 1.000 megavata struje na ugalj – Hoćemo li imati dovoljno obnovljivih izvora da ih zamenimo?

Nove elektrane su nasušna potreba Srbije, jer se potrošnja struje u našoj zemlji povećava, no veliki problem predstavlja to što tih kapaciteta još nema, a oni koji su operativni zastareli su i samim tim na "izdisaju, smatra domaća stručna javnost. Da su nove elektrane neophodne nedavno je izjavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je konstatovao da će za njihovu izgradnju biti potrebno obezbediti više milijardi evra. – Sad

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.