NavMenu

Uručena Michelin priznanja beogradskim restoranima

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.02.2023. 14:16
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay/takedahrs)
Vlasnici i šefovi kuhinja 17 renomiranih objekata dobili su čuvenu Michelin pločicu, koja potvrđuje kvalitet, raznolikost i kreativnost hrane i usluge koju nude.

Turistička organizacija Srbije (TOS) i Metro Cash&Carry Srbija, uz podršku Ministarstva turizma i omladine, uručili su pločice restoranima koji su se našli u okviru Michelin Vodiča za Beograd za 2023. godinu.

Priznanja nagrađenim ugostiteljima uručili su Dunja Đenić, pomoćnica ministra turizma i omladine, Marija Labović, v.d direktorka Turističke organizacije Srbije i André Rinnensland, generalni direktor kompanije Metro Cash & Carry Srbija, kao zvanični partneri Michelin vodiča za Beograd.

U Michelin vodiču za Beograd za 2023. godinu u kategoriji preporučenih nalaze se: SkyLounge, Metroplitan Grill, Twenty Two kao novonagrađeni restorani, kao i Bela Reka, Comunale, Caffè e Cucina, Ebisu, Enso, Gušti mora, Homa, Iva New Balkan Cuisine, JaM, Langouste, Legat 1903, Magellan, Mezestoran Dvorište, Salon 1905 i The Square, koji su se našli i u prošlogodišnjoj selekciji. U okviru druge selekcije od navedenih restorana, oznaku Bib Gourmand, koja označava odličan kvalitet po odličnoj ceni, ponovo je dobio restoran Iva New Balkan Cousine. Restoran Bela Reka se i dalje ohrabruje zbog posvećenosti održivosti, sa posebnim akcentom na upotrebu lokalnih proizvoda i očuvanje tradicije.

- Raduje me što smo danas, godinu dana nakon prve selekcije, opet tu da zajedno proslavimo nove uspehe i dodelimo michelin pločice restoranima koji pažljivo odabranim menijima i kvalitetom usluge prave razliku u gastronomskoj ponudi srbije. svi oni na najlepši način doprinosite promociji Srbije i jačanju pozitivnog imidža naše zemlje. Kontinuitet i pozitivan trend sa Michelin-om prati i pozitivan trend u turizmu Srbije, tako da je 2022. godina bila godina novih rekorda kada govorimo o broju turista, broju noćenja i ostvarenom deviznom prilivu. U istraživanjima koja sprovodimo turisti najvišim ocenama cene gastronomsku ponudu Srbije koja, uz aktivan odmor i kulturno-istorijsko nasleđe, čini važan kriterijum prilikom izbora destinacija za putovanje, a preporuka Michelin-a to odatno potvrđuje - izjavila je Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

- Svečana dodela je organizovana u prostorijama Turističke organizacije Srbije, koja je tokom prethodnih godina uložila izuzetne napore u internacionalnu promociju srpske gastronomije i turističkih potencijala i dolazak Michelin vodiča u Beograd.

- Nastavak uspešne selekcije Michelin vodiča za beograd pokazatelj je snage i kvaliteta domaćeg ugostiteljstva i srpske gastronomske scene. Metro, kao partner Michelin vodiča širom sveta, posebno se ponosi i partnerstvima koja ima sa gotovo svim nagrađenim restoranima u beogradu. Za nas je uspeh nagrađenih restorana podjednako važan kao i naš uspeh, ali i doprinosi osećaju odgovornosti da, kao veletrgovac kojisnabdeva i podržava horeka sektor, uvek budemo pouzdan partner i nudimo domaće i svetske proizvode, treninge i usluge na najvišem nivou - rekao je André Rinnensland, generalni direktor kompanije Metro Cash&Carry Srbija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice: 20 kilometara iznenađenja na naizgled običnom mestu (FOTO, VIDEO)

Nekada skriveni biser jugozapadne Rumunije, koji se nalazi na samo 25 kilometara od granice sa našom zemljom, postao je prava turistička atrakcija. Zbog toga ćete često na stazama sresti grupe entuzijasta i planinara iz Srbije, a naš jezik čuti više nego rumunski. Reč je o prirodnom rezervatu Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice, koji je smešten u Banatskim planinama, na obroncima Karpata. Do njega se stiže vožnjom preko Bele Crkve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.