NavMenu

Ministarka rudarstva sa predstavnicima javnih preduzeća: Obezbeđene dovoljne količine gasa

Izvor: Beta Utorak, 01.11.2022. 17:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock)Ilustracija
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović izjavila je danas, u razgovoru sa predstavnicima javnih preduzeća u oblasti energetike, da su obezbeđene dovoljne količine gasa i da je prioritetni zadatak obezbeđivanje kontinuirane proizvodnje električne energije i pronalaženje načina za uštedu, ali tako da potrebe građana i privrede Srbije budu zadovoljene.

- Naš zajednički zadatak je da učinimo sve kako bismo obezbedili energetsku sigurnost našim građanima i privredi. Zato smo danas ovde da razgovaramo o strateškim projektima, aktivnostima i odgovornosti svih nas aktivnih učesnika u energetskom sektoru - istakla je Đedović, objavilo je ministarstvo.

Sastanku, na kome se razgovaralo o situaciji u ovim kompanijama, planovima za naredni period i daljoj saradnji sa resornim ministarstvom, prisustvovali su predstavnici Elektroprivrede Srbije, Elektromreže Srbije, Elektrodistribucije Srbije, Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica, Transnafte, Transportgasa Srbije i Srbijagasa.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju sa energentima na globalnom nivou, Đedović je istakla da je važno sumirati situaciju u javnim preduzećima, napraviti planove za naredni period i preduprediti eventualne probleme.

U skladu sa početkom grejne sezone, generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je da su sva skladišta gasa puna.

- Prioritet Ministarstva i nove vlade je dalja neophodna reforma energetskog sektora, ali i investicioni planovi i nastavak kapitalnih projekata - ocenila je Đedović.

Ministarka rudarstva i energetike izrazila je uverenje da će buduća saradnja ministarstva i javnih preduzeća biti efikasna i da će zajedničkim radom uspeti da preduprede i prevaziđu sve eventualne izazove.

Ona je najavila da će u narednom periodu obaviti i pojedinačne razgovore sa direktorima preduzeća, što će ubuduće biti praksa u radu ministarstva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice: 20 kilometara iznenađenja na naizgled običnom mestu (FOTO, VIDEO)

Nekada skriveni biser jugozapadne Rumunije, koji se nalazi na samo 25 kilometara od granice sa našom zemljom, postao je prava turistička atrakcija. Zbog toga ćete često na stazama sresti grupe entuzijasta i planinara iz Srbije, a naš jezik čuti više nego rumunski. Reč je o prirodnom rezervatu Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice, koji je smešten u Banatskim planinama, na obroncima Karpata. Do njega se stiže vožnjom preko Bele Crkve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.