NavMenu

Na Žabljaku niče kondo hotel Emerald Mountain Residence (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 15.07.2022. 12:32
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Archifocus/ Idejno rješenje/Printscreen)
Kompanija VHM Development iz Nikšića planira izgradnju kondo hotela Emerald Mountain Residence na Žabljaku. Hotel će imati četiri zvjezdice, a zeleno svjetlo za realizaciju projekta dao je i glavni državni arhitekta.

Objekat će se graditi na parceli površine 2.975 m2 i imaće podzemnu etažu, prizemlje, dva sprata i potkrovlje. Ukupna bruto površina hotela biće 6.446,83 m2.

Kako je objašnjeno u idejnom rješenju koje je objavljeno na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, a za čiju izradu je bio zadužen studio Archifocus iz Nikšića, namjena objekta je kondo hotel sa stambenim jedinicama i restoranom, garažom i tehničkim sistemima.

- Na lokaciji trenutno nema izgrađenih struktura. Idejnim rješenjem predviđeno je kompletno uređenje i izgradnja objekta stambenog karaktera sa dodatnim sadržajima poput restorana i bazena - navodi se u dokumentu.

Objekat će se graditi u dvije faze. Prva podrazumijeva izgradnju podzemne etaže sa garažom, dok je u drugoj fazi predviđena izgradnja nadzemnih etaža sa stanovima i restoranom.

Na nivou podzemne etaže planiarana je garaža u okviru koje je projektovano ukupno 16 dupleks parking sistema sa nezavisnim načinom parkiranja WOHR ParkLift 430 ili ekvivalentno, čime su na prostoru za 16 regularnih dobijena ukupno 32 parking mjesta. Takođe, predviđena su i dva parking mjesta za lica sa smanjenom pokretljivošću. To znači da su projektom definisana ukupno 34 mjesta od 57 potrebnih. Preostala parking mjesta će se obezbijediti u okviru javne garaže koja je u blizini hotela.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Archifocus/ Idejno rješenje/Printscreen)
Na nivou prizemlja projektovan je restoran sa kuhinjom i toaletima, površine 237.93m², kao i 16 stanova kojima je obezbijeđen izlaz u dvorište. Iz ulaznog hola projektovana su dva trakta sa stanovima - ukupno osam garsonjera, pet jednosobnih stanova, dva dvosobna i jedan trosoban stan.


Na prvom spratu projektovan je 21 stan, od toga jedan trosobni, tri dvosobna i osam jednosobnih stanova. Na ovoj etaži biće i devet garsonjera. Drugi sprat će imati 22 stana, i to tri dvosobna, 10 jednosobnih stanova i devet garsonjera.

Na nivou potkrovlja biće ukupno 20 stanova. Projektom je predviđeno da na ovoj etaži bude sedam garsonjera, devet jednosobnih, tri dvosobna i jedan trosobni stan. Hotel će imati ukupno 79 stambenih jedinicia različitih kvadratura i strukture, odnosno 33 garsonjere, 34 jednosobna stana, 11 dvosobnih i četiri trosobna stana. Od toga će 16 stanova biti u prizemlju, 21 stan na prvom, 22 na drugom spratu i 20 stanova u potkrovlju.

U organizaciji stanova vodilo se računa o podjeli na dnevnu i noćnu zonu. U ulaznoj zoni stana predviđen je prostor za odlaganje garderobe i obuće. U okviru većih stanova, dvosobnih i trosobnih, projektovan je poseban toalet u sklopu ulazne, odnosno dnevne zone stana. Dnevni boravci i terase stanova su orijentisani prema otvorenim vizurama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.10.2024.  |  Agro, Industrija, Saobraćaj, Finansije

Jestiva kašika male firme iz Banatskog Karlovca na "meniju" Ferarija - Promešaj, pa pojedi! (FOTO)

Jedna pročitana studija o štetnosti plastike od koje je napravljena kašičica za mešanje kafe za jednokratnu upotrebu, jedan kum koji baš voli da gricka te kašičice, jedan ekonomista i njegovo porodično poreklo u prehrambeno-pekarskoj industriji i – u jednom malom banatskom mestu nastala je jestiva kašičica My spoon koja, kao što to obično kod nas biva, prvo postigne upeh u svetu, a onda privuče pažnju domaće javnosti. Upravo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.