NavMenu

Softverska kompanija Merkle najavila otvaranje novih radnih mesta u Srbiji - Naša prednost obrazovani softverski inženjeri

Izvor: eKapija Četvrtak, 31.03.2022. 10:23
Komentari
Podeli
(Foto: ronstik/shutterstock.com)
Međunarodna softverska kompanija Merkle najavila je danas da će u ovoj godini fokus kompanije u Srbiji biti stvaranje jakih softverskih timova, pa je planirano i uvećanje broja zaposlenih od trenutnih 130 na 200 visokokvalifikovanih softverskih inženjera.

Novi izvršni direktor Merkle u Srbiji tim povodom je rekao da je "Srbija već duže vreme jedna od najatraktivnijih lokacija za razvoj u okviru Merkle Dach grupe, pre svega zbog velikog broja izuzetno obrazovanih softverskih inženjera".

Zbog toga su se u kompaniji odlučili da odu korak dalje i da razviju regionalno prisustvo u zemlji, navodi se u saopštenju.

- Od našeg dolaska u Srbiju, beogradska kancelarija konstantno beleži rast zaposlenih - kazao je Isailović.

Istakao je da je "u toku proces otvaranja i kancelarije u Novom Sadu, a razmatra se i otvoranje predstavništva i u Nišu".

- Cilj nam je da privučemo i zaposlimo najveće talente, i zato ćemo jačati brend kompanije Merkle koji će uticati na rast u pravcu senioriteta i kvaliteta. Pored iskusnih programera, želja nam je da pronađemo i jako dobre senior konsultante - zaključio je Isailović.

(Foto: Pixabay / StartupStockPhotos)
Kako je precizirano u saopštenju, u fokusu zapošljavanja biće programeri koji rade u Java programskom jeziku, stručnjaci za Frontend i .NET tehnologije, dizajneri, QA i Salesforce eksperti.

Podseća se da je kompanija Merkle, jedna od najistaknutijih svetskih digitalnih agencija, a nastala je spajanjem agencija Namics i Isobar Švajcarska, od kojih je Namics u Srbiji prisutna od 2014. godine.

Zajedno su deo multinacionalne Dentsu Aegis grupe koja zapošljava više od 66.000 ljudi u 146 zemalja sveta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice: 20 kilometara iznenađenja na naizgled običnom mestu (FOTO, VIDEO)

Nekada skriveni biser jugozapadne Rumunije, koji se nalazi na samo 25 kilometara od granice sa našom zemljom, postao je prava turistička atrakcija. Zbog toga ćete često na stazama sresti grupe entuzijasta i planinara iz Srbije, a naš jezik čuti više nego rumunski. Reč je o prirodnom rezervatu Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice, koji je smešten u Banatskim planinama, na obroncima Karpata. Do njega se stiže vožnjom preko Bele Crkve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.