NavMenu

Institut za veštačku inteligenciju Srbije proslavio prvi rođendan - Dogovorena saradnja sa Institutom Batut

Izvor: eKapija Sreda, 30.03.2022. 17:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: whiteMocca/shutterstock.com)Ilustracija
Istraživačko-razvojni institut za veštačku inteligenciju Srbije danas je u Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu svečano obeležio prvih godinu dana rada, a u okviru događaja predstavljena je saradnja sa Institutom za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" i dodeljen Memorandum o razumevanju između Instituta za veštačku inteligenciju Srbije i kompanije "NTT Data".

Institut za veštačku inteligenciju Srbije i Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" radiće zajedno na istraživanjima i primeni veštačke inteligencije u medicini kako bi iskoristili zajedničke kapacitete i stručnost u realizaciji projekata u domenu unapređenja javnog zdravlja u našoj zemlji, saopšteno je iz Instituta.

- Zajedno sa Institutom za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" imaćemo priliku da damo svoj doprinos razvoju i primeni veštačke inteligencije u medicini i time unapredimo naše društvo. Institut teži da spoji nauku i privredu, a naši istraživački kapaciteti doprineće razvoju i transferu tehnologije iz domena veštačke inteligencije i mašinskog učenja u Srbiji. Kompanijama i pojedincima ćemo pomoći da uđu na tržište veštačke inteligencije deljenjem našeg znanja, a kroz saradnju sa našim partnerima iz privrede i kompanijom NTT data, koju smo danas započeli, imaćemo priliku da stičemo nova iskustva i unapređujemo nivo veština naših istraživača, kao i da razvijamo inovativne proizvode i da znanja pretvaramo u komercijalna rešenja namenjena globalnom tržištu - rekao je v. d. direktora Instituta za veštačku inteligenciju Srbije Dubravko Ćulibrk.

Istovremeno, Institut i kompanija NTT Data potpisali su Memorandum o razumevanju koji će omogućiti sprovođenje zajedničkih aktivnosti prilikom razvoja i implementacije novih tehnologija.

NTT Data je japanska kompanija, deo NTT grupacije (Nippon Telegraph and Telephone) i jedan od 10 najrenomiranijih globalnih pružalaca IT usluga, sa sedištem u Tokiju. Kancelarija kompanije u Novom Sadu posluje u Srbiji od 2016. godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice: 20 kilometara iznenađenja na naizgled običnom mestu (FOTO, VIDEO)

Nekada skriveni biser jugozapadne Rumunije, koji se nalazi na samo 25 kilometara od granice sa našom zemljom, postao je prava turistička atrakcija. Zbog toga ćete često na stazama sresti grupe entuzijasta i planinara iz Srbije, a naš jezik čuti više nego rumunski. Reč je o prirodnom rezervatu Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice, koji je smešten u Banatskim planinama, na obroncima Karpata. Do njega se stiže vožnjom preko Bele Crkve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.