NavMenu

ACDI/VOCA finansira početak biznisa za 50 raseljenih lica u Kraljevu

Izvor: Kapija Šumadije Ponedeljak, 28.02.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Uskoro će više od 50 raseljenih i izbeglih lica, koja žive na području opštine Kraljevo, početi da radi u svojim firmama. Projekti su im odobreni, a 17  je dobilo mašine i opremu za pokretanje sopstvenog biznisa, kao i za lokalno stanovništvo, koje je bez posla.

 

Svaki projekat podrazumeva nabavku opreme za pokretanje posla, u vrednosti do 2.800 USD. Nezaposlena raseljena i izbegla lica obezbedila su lično učešće od najmanje 25% od vrednosti projekta. Ovaj posao na području kraljevačke opštine realizuje i prati nevladina organizacija "JUG", koja se od 2001.godine bavi problemima raseljenih i izbeglih.

 

Za otvaranje novih radnih mesta za izbegla i raseljena lica u Kraljevu USAID je obezbedila oko 150.000 dolara u okviru CRDA programa, koji na teritoriji centralne Srbije sprovodi američka nevladina organizacija ACDI-VOCA.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.06.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Pet "velikih" u trci za gradnju hotela za EXPO, planiraju da ulože oko 165 mil EUR - Šta moraju da ispune za državne subvencije

Da bi povećala smeštajne kapacitete za EXPO, jer su postojećih 119 hotela nedovoljni za bar 2,6 miliona posetilaca ove manifestacije, Vlada Srbije donela je odluku da se subvencionišu investitori u Beogradskom okrugu, a prema saznanjima Blic Biznisa do sada je interesovanje za ovaj vid pomoći iskazalo pet kompanija koje planiraju da ulože oko 165 mil EUR. Ta pomoć je 20% od vrednosti predviđenog ulaganja u hotele sa tri ili više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.