NavMenu

Urbane džepove na Detelinari i u Kovilju projektovaće novosadski Andzor Engineering

Izvor: Radio 021 Sreda, 13.12.2017. 15:48
Komentari
Podeli
Novo mesto na Detelinari - prvonagrađeno rešenjeNovo mesto na Detelinari - prvonagrađeno rešenje
Projektovanje i izradu tehničke dokumentacije za prva dva od ukupno 46 "urbanih džepova" koji će biti izgrađeni do 2021. godine u Novom Sadu, dobila je firma Andzor Engineering.

Ova firma je bila jedini ponuđač na tenderu Uprave za građevinsko zemljište i investicije, a koji se tiče urbanih džepova na Detelinari i u Kovilju. Izabrana kompanija je za oba posla ponudila po skoro milion i po dinara sa PDV-om, a rok za izradu je 75 dana.

Nakon što ova firma uradi projekte koji će se oslanjati na rešenja koja su ranije izabrana na arhitektonskim konkursima, Grad će moći da počne sa uređenjem prvih urbanih džepova koji su deo projekta Evropska prestonica kulture 2021. godine.

Prema ranije iznetim podacima, za uređenje svakog urbanog džepa planirano je da se izdvoji po četiri miliona dinara.

Inače, osim Detelinare i Kovilja, u toku je postupak za izbor projektanta uređenja džepova u Sremskoj Kamenici i na Južnom Telepu, a ko će taj posao dobiti znaće se do kraja decembra ove godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Energija

Za 10 godina ostajemo bez 1.000 megavata struje na ugalj – Hoćemo li imati dovoljno obnovljivih izvora da ih zamenimo?

Nove elektrane su nasušna potreba Srbije, jer se potrošnja struje u našoj zemlji povećava, no veliki problem predstavlja to što tih kapaciteta još nema, a oni koji su operativni zastareli su i samim tim na "izdisaju, smatra domaća stručna javnost. Da su nove elektrane neophodne nedavno je izjavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je konstatovao da će za njihovu izgradnju biti potrebno obezbediti više milijardi evra. – Sad

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.