NavMenu

LONČAR: Završen tender za nabavku sajber noža

Izvor: RTV Utorak, 17.10.2017. 15:49
Komentari
Podeli
Zlatibor LončarZlatibor Lončar
Završen je tender za nabavku sajber noža koji će biti instaliran u Kliničkom centru Srbije, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i navodi da će Srbija za tri do četiri godine, što se tiče zdravstva, biti lider u regionu.

- Završen je tender za nabavku sajber noža. Odvojen je novac, ugovor se potpisuje. Navedite mi zemlju gde pacijenti za osnovno zdravstveno osiguranje imaju dostipan gama nož, sajber nož - rekao je ministar novinarima tokom posete Klinike za hematologiju KCS.

Podsetio je da se sajber nož koristi za tretiranje svih tumora do osam milimetara u telu - od grudnog koša, abdomena, male karlice i kičme, koji ne mogu da se odstrane hirurškim putem.

Lončar kaže da je nabavljeno šest linearnih akceleratora na kojima se zrače pacijenti oboleli od karcinoma, da se aparati instaliraju u Kladovu, Nišu, Kragujevcu i Beogradu.

To će, kako je rekao, rešiti problem lista čekanja na zračnu terapiju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice: 20 kilometara iznenađenja na naizgled običnom mestu (FOTO, VIDEO)

Nekada skriveni biser jugozapadne Rumunije, koji se nalazi na samo 25 kilometara od granice sa našom zemljom, postao je prava turistička atrakcija. Zbog toga ćete često na stazama sresti grupe entuzijasta i planinara iz Srbije, a naš jezik čuti više nego rumunski. Reč je o prirodnom rezervatu Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice, koji je smešten u Banatskim planinama, na obroncima Karpata. Do njega se stiže vožnjom preko Bele Crkve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.