NavMenu

Izuzetni poslovni rezultati u 2007. kompanije "Austrian Airlines" u Srbiji - na relaciji Beograd-Beč-Beograd prevezeno 87.653 putnika

Izvor: Tanjug Sreda, 02.04.2008. 17:06
Komentari
Podeli

Kompanija "Austrian Airlines" u Srbiji je zabeležila izuzetne poslovne rezultate u prošloj godini, pa je tako na relaciji Beograd-Beč-Beograd prevezeno ukupno 87.653 putnika, što je za 14,4% više nego u 2006. godini, izjavio je direktor "Austrian Airlines" za Srbiju Lukas Negedli (Negedly).

Negedli je prilikom predstavljanja poslovnih rezultata ove kompanije, kazao da je u biznis klasi prevezeno 12.595 putnika, što je povećanje za 36,7%, dok su ukupni kapaciteti letova prošireni za 5,3%.

On je dodao da je tržišni udeo ove kompanije bio 8,7%, što je povećanje za 2,5%, profit je povećan za 36,7%, a popunjenost letova (PLF) bila je 71%, što predstavlja povećanje za 9,3% u odnosu na 2006. godinu.

"Austrian Airlines" je za srpske putnike na liniji Beograd-Beč uveo dodatne linije i proširio kapacitete, pa tako dodatna mesta sada postoje na letu sredom, a na letovima četvrtkom i nedeljom na ovoj liniji leti "boing 737".

Na popodnevnim letovima sada je angažovan "airbus 321", pa tako "Austrian Airlines" sada ima dnevni kapacitet i do 840 putnika na liniji Beograd-Beč, kazao je direktor i dodao da su uvedene mnoge destinacije koje će biti zanimljive poslovnim ljudima koji rade u Istočnoj Evropi i na Bliskom istoku, naročito građevinskim radnicima.

"Austrian Airlines" je prva evropska avio-kompanija koja će tri puta nedeljno leteti za Soči, grad koji će biti domaćin Zimskih olimpijskih igara 2014. godine, druga destinacija u Rusiji je Nižni Novgorod, dok će biti organizovani i letovi u Baja Mare, treći grad po veličini u Rumuniji.

Takođe, "Austrian Airlines" će leteti i na dve destinacije u Saudijskoj Arabiji - Rijad i Džedu, a prva je i jedina evropska avio kompanija koja leti u Erbil, grad na severoistoku Iraka.

Na letovima za destinacije ka Bliskom Istoku, biće uvedena nova usluga "premium jet" - naime, šest aviona "airbus 320" konfigurisani su tako da imaju po 24 sedišta u biznis i 102 sedišta u ekonomskoj klasi.

Tokom putovanja na "premium jet" letovima putnici imaju više mesta za sedenje i dodatne pogodnosti - u biznis klasi sedišta se potpuno spuštaju u horizontalni položaj za spavanje, a putnici imaju do dva metra prostora za smeštaj.

Kompanija "Austrian Airlines" ove godine slavi jubilej - 50 godina postojanja, a u Srbiji je prisutna od 1959. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice: 20 kilometara iznenađenja na naizgled običnom mestu (FOTO, VIDEO)

Nekada skriveni biser jugozapadne Rumunije, koji se nalazi na samo 25 kilometara od granice sa našom zemljom, postao je prava turistička atrakcija. Zbog toga ćete često na stazama sresti grupe entuzijasta i planinara iz Srbije, a naš jezik čuti više nego rumunski. Reč je o prirodnom rezervatu Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice, koji je smešten u Banatskim planinama, na obroncima Karpata. Do njega se stiže vožnjom preko Bele Crkve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.