NavMenu

Inđijski Dom zdravlja nosilac projekta "Vojvođanska kuća zdravlja"

Izvor: eKapija Sreda, 02.09.2015. 14:11
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)
Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine (APV) donela je program razvoja za period 2014 – 2020. godine i akcioni plan za realizaciju prioriteta programa razvoja. U okviru prioriteta ovog programa razvoja uvršćen je i projekat "Vojvođanska kuća zdravlja", saopštila je Opština Inđija.

Cilj projekta je unapređenje, promocija i skrining javnog zdravlja, prevencija i rano otkrivanje masovnih nezaraznih bolesti, unapređenje uslova i kvaliteta pruženih zdravstvenih usluga, izgradnja novih kapaciteta, razvoj i preporuka za politike u zdravstvu, socijalnoj zaštiti i demografiji, razvoj servisa u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, namenjeno posebno osetljivim grupama stanovništva i poboljšanje demografske slike stanovništva APV-a.

Planirane aktivnosti na projektu su, pored ostalih, organizovanje kampanja, bazara zdravlja, okruglih stolova, skrininga na masovne nezarazne bolesti, predavanje i informisanje putem medija u svrhu promocije zdravlja, zdrave životne sredine i bolesti, organizovanje edukativnih sadržaja za stanovništvo, prosvetne radnike i druge grupe.

Nosilac projekta "Vojvođanska kuća zdravlja" je Dom zdravlja "dr Milorad-Mika Pavlović" iz Inđije. Ta odgovorna uloga je poverena domu zdravlja zbog znanja iskustva i kvaliteta koje se bazira na činjenicama da je Dom zdravlja do sada realizovao 250 bazara zdravlja, na kojima je pregledano oko 100.000 stanovnika.

To je i jedina je ustanova u Srbiji proglašena uzastopno 6 godina za najbolji Dom zdravlja u Srbiji, prva ustanova u Republici Srbiji akreditovana na 7 godina, sa ocenom 98,19 izvrsnosti od 2011. godine.

Partneri na tom značajnom projektu za stanovništvo Vojvodine su Institut za Javno zdravlje Vojvodine i mreža Zavoda za javno zdravlje Vojvodine, Opšte Bolnice na teritoriji APV, Savez zdravstvenih radnika Vojvodine i Domovi zdravlja, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice: 20 kilometara iznenađenja na naizgled običnom mestu (FOTO, VIDEO)

Nekada skriveni biser jugozapadne Rumunije, koji se nalazi na samo 25 kilometara od granice sa našom zemljom, postao je prava turistička atrakcija. Zbog toga ćete često na stazama sresti grupe entuzijasta i planinara iz Srbije, a naš jezik čuti više nego rumunski. Reč je o prirodnom rezervatu Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice, koji je smešten u Banatskim planinama, na obroncima Karpata. Do njega se stiže vožnjom preko Bele Crkve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.