NavMenu

Novi avion ATR u floti "Air Serbia"-e

Izvor: eKapija Utorak, 12.05.2015. 14:18
Komentari
Podeli
Avion ATRAvion ATR
Srpska aviokompanija "Air Serbia" saopštila je danas da je nabavila još jedan turboelisni avion ATR 72-500, koji će biti šesti ATR u floti tog avioprevoznika.

Kako je saopšteno, novopristigli ATR avioprevoznika "Air Serbia", koji nosi registraciju YU-ALV, sleteo je na Međunarodni aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu i uskoro će biti uključen u saobraćaj. To je šesti avion ATR u floti ove aviokompanije, koji je prebojen u boje "Air Serbia"-e i čija je unutrašnjost u potpunosti renovirana. Ovaj avion će leteti u punoj konfiguraciji od ukupno 70 sedišta u ekonomskoj klasi.

Generalni direktor "Air Serbia"-e Dane Kondić je izjavio da je nabavka ATR-a deo strategije pažljivog usklađivanja razvoja mreže destinacija te aviokompanije sa odgovarajućim avionima.

- Izbor aviona ATR je logičan korak, jer su ovi avioni poznati po pozdanosti u različitim uslovima leta i idealni su za letove na našim linijama u okviru regiona. Naši piloti i posada poznaju ovaj tip aviona veoma dobro, tako da ovaj avion može biti raspoređen odmah po završetku potrebnih formalnosti i pružiti dodatni kapacitet u jeku letnje sezone - rekao je Kondić.

Dolaskom dodatnog aviona, "Air Serbia" sada upravlja flotom koju čini ukupno 16 letelica – osam aviona Airbus A319, dva aviona Airbus A320, tri aviona ATR 72-200 i tri aviona ATR 72-500.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Građevina

Ministarstvo finansija tražilo privremenu građevinsku dozvolu za radove na 40 parcela za EXPO 2027

Prvog dana jula Ministarstvo finansija ponovo se pojavilo u elektronskom sistemu za izdavanje građevinskih dozvola. Ovoga puta, kao nosilac investitorskih prava na projektu EXPO 2027 podnelo je zahtev za dobijanje privremene građevinske dozvole za radove na čak 40 parcela u okviru tog kompleksa. Ono što se može saznati uvidom u katastar jeste da je mahom reč o parcelama kojima će prolaziti saobraćajnice za EXPO. Kako predviđa Zakon o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.