NavMenu

Italijanska energetska grupa Eni kupila britanski Neptune za 4,5 mlrd EUR

Izvor: Mina Nedjelja, 25.06.2023. 10:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: huyangshu/shutterstock.com)Ilustracija
Italijanska energetska grupa Eni kupila je britansku kompaniju Neptune energy za 4,5 mlrd EUR, saopšteno je na njihovim veb stranicama.

U kupovini je učestvovala i norveška kompanija Var energi, u kojoj većinski udio, 63%, ima Eni, a preuzimanje bi moglo da se završi u prvom kvartalu naredne godine.

Neptune energy je kompanija koja se bavi istraživanjem i eksploatacijom nafte i gasa, a aktivna je u Evropi, Sjevernoj Americi, Indoneziji, Alžiru u Australiji, prenosi Tanjug.

Prema uslovima dogovora, osnovni dio kompanije Neptune će preći u direktno vlasništvo firme Eni, za 2,4 mlrd EUR, dok će norveški dio Neptunea preći pod Var energi za 2,1 mlrd EUR.

Njemačka podružnica Neptune energy-a je izuzeta iz ovog dogovora i ona će ostati u rukama dosadašnjeg vlasnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Poništen izbor Via projecta za dvije brze ceste i auto-put

Državni Monteput će morati ponovo da vrednuje ponude na tri tendera za izradu idejnih rješenja za dvije dionice budućih brzih saobraćajnica i jednu dionicu auto-puta, nakon što je Komisija poništila odluka po kojoj su ovi poslovi pripali podgoričkoj kompaniji Via project, zbog nepravilnosti u dokumentaciji. Monteput je ovu firmu početkom avgusta izabrao kao najpovoljniju na tenderima za idejna rješenja za brze saobraćajnice od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.