NavMenu

Novi stambeno-poslovni objekat u Podgorici - KIPS gradnja korak bliže izgradnji zgrade od 18.000 kvadrata na Koniku

Izvor: eKapija Subota, 14.09.2024. 10:14
Komentari
Podeli
(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Dokumentacija/Printscreen)
Kompanija KIPS gradnja korak je bliže izgradnji stambeno-poslovne zgrade ukupne površine blizu 18.000 kvadrata u podgoričkom naselju Konik.

Naime, Agencija za zaštitu životne sredine donijela je rješenje kojim se utvrđuje da nije potrebna izrada elaborata procjene uticaja na životnu sredinu.

- U sprovedenom postupku odlučivanja o potrebi izrade elaborata procjene uticaja na životnu sredinu za predmetni projekat utvrđeno je da je nosilac projekta dužan da u toku realizacije projekta, kao i u slučaju akcidenta postupi u skladu sa projektnom dokumentacijom, važećim tehničkim normativima i standardima propisanim za ovu vrstu objekata, te da pri realizaciji projekta realizuje sve mjere navedene u dokumentaciji za odlučivanje o potrebi izrade elaborata procjene uticaja na životnu sredinu - naveli su iz Agencije.

Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba Ministarstvu ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera u roku od 15 dana od dana objavljivanja odluke, dodali su iz Agencije.

Podsjetimo, kako je eKapija već pisala, u planu je gradnja stambenog objekta sa djelatnostima spratnosti 2Po+P+6, sa 156 stambenih jedinica - po 26 jedinica na 6 etaža, 12 poslovnih prostora u prizemlju, 24 parking mjesta na parceli i 177 garažnih mjesta na dvije podzemne etaže objekta.

Od ukupnog broja, zgrada će imati 120 jednosobnih i po 12 garsonjera, dvosobnih i trosobnih stanova.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.