NavMenu

Nastavlja se izgradnja tržnog centra u Apatinu - Opština najavila i novi tender za uređenje Trga Nikole Tesle

Izvor: eKapija Ponedeljak, 21.10.2013. 12:28
Komentari
Podeli

(Foto: I.Vukša)

Na sednici Opštinskog veća u Apatinu najveća pažnja posvećena je nastavku projekta izgradnje tržnog centra, na koji se već godinama čeka. Kako je objavio lokalni "Novi glas komune", data je saglasnost za osnivanje preduzeća "Apatinski tržni centar".

- Do sada su se kao investitori pojavljivali samo opština Apatin i Ranko Kovačević, a od 7. oktobra je došlo do promene. Kovačević je na svom osnivačkom udelu uveo i Aleksandra Mijatovića i Zorana Rakitu. Suvlasnički deo ovim nije povređen, a Kovačević je ovo uradio, kako je objasnio, pošto ne može sam da završi tržni centar. Opština je sada suvlasnik sa 64,38%, a Kovačević, Mijatović i Rakita sa 35,62% udela - rekao je Jovo Korać, savetnik za investicije SO Apatin.

Kako je izračunato da pihod od zakupa od prvobitno planiranog broja tezgi neće biti dovoljan za povraćaj uloženog kapitala, obezbeđene su dodatne parcele za proširenje tržnog centra.

U prvoj fazi će se izgraditi 2.635 kvadrata poslovnog prostora, 85 garažnih mesta, kao i 58 tezgi – od čega 44 za zelenu pijacu, a 14 za mlečne proizvode. U drugoj fazi, kako je objavio list, biće sagrađeno još 450 m2 poslovnog prostora, sa 160 tezgi i 35 parking mesta, kao i sanitarni čvorovi i hladnjača.

Jedna od glavnih tema sednice bio je i nastavak uređenja Trga Nikole Tesle.

- Zbog finansijskih problema izvođača radova – firme "Ratko Mitrović", koje je u blokadi, moraćemo da raspišemo nov tender i da izaberemo drugog izvođača. To je razlog što radovi neće biti završeni ove godine – kazao je Milan Pavković, direktor Direkcije za izgradnju Apatin.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Industrija

Slađana Pantović, PS Fashion, o nastanku popularnog brenda - Bakin gen, čuveni "petsto kec" i snovi koji se ostvaruju (FOTO)

Priča o izboru karijere deteta nikada nije laka tema za roditelje, pogotovo kada trendovi i razvoj industrije kasnije i diktiraju njihovu platežnu moć, ali da dete već od najranije dobi može da pokaže za šta je sazdano i da mu samo treba omogućiti da razmahne krila i poleti primer je Slađane Pantović (54) iz Čačka. Verujemo da postoji mnogo onih koji ne znaju iza kog brenda se zapravo krije ovo ime, ali ako kažemo PS i dodamo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.