NavMenu

Bankrotirao pančevačko ugostiteljsko preduzeće "Sloboda"

Izvor: Blic Sreda, 10.03.2010. 15:50
Komentari
Podeli

Hotel "Tamiš"Hotel "Tamiš"

Posle uvođenja stečaja, zbog nekoliko miliona dinara duga Poreskoj upravi, Ugostiteljsko preduzeće "Sloboda", odlukom Trgovinskog suda u Pančevu, stiglo je do bankrota. Miroslav Gligorić, stečajni upravnik, najavljuje da će imovina "Slobode" biti rasprodana kako bi se namirili dugovi koji su dosegli 161 milion dinara. Najveći kapital "Slobode", u kojoj je bez posla ostalo 200 ljudi, je šestospratni hotel "Tamiš", koji ima upotrebnu dozvolu, ali nije uknjižen.

- Pronašli smo projekat po kome je "Konstruktor" zidao hotel i dokumentacija jasno pokazuje koje parcele u Bloku 67, u kome se nalazi hotel "Tamiš", pripadaju "Slobodi". Vrednost hotela bi bila veća kada bi se jasno odredilo koje su građevinske parcele u njegovoj svojini - kaže Gligorić.

Predlog plana zidanja hotela Direkcija je izradila na zahtev rukovodstva "Slobode", ali on nije odobren u Gradskom veća u i zato nije stigao do odbornika u Skupštini, već je poslat na doradu. Da je plan usvojen, hotel "Tamiš" bi bio uknjižen i verovatno stavljen pod hipoteku, za uzimanje kredita, kao drugi objekti "Slobode".

- Upravo proučavamo imovinsko pravnu dokumentaciju za svaki objekat "Slobode". Mislim da ćemo kroz tri meseca kupcima ponuditi "Slogu", "Sodaru", "Ljubičevo", "Patku" i "Belo jagnje", koji imaju čistu imovinsku dokumentaciju. Predložiću da se od prvog novca isplate radnici, kojima "Sloboda" za plate duguje 25 miliona dinara - kaže Gligorić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.09.2024.  |  Agro, Industrija

Priča o još jednoj od uspešnih kućno-zanatskih pivara, ali ova pravi pivo od - ludaje

Sudeći po podacima sa ovogodišnjih, 39. Dana ludaje u Kikindi, suša je ove godine uticala i na kilažu inače ginisovski teških i dugih ludaja – bundeva, pa je ovogodišnja najteža, od "svega" 472,5 kg, bila za skoro 400 kg lakša od prošlogodišnje rekorderke, teške čak 865,5 kg. Međutim, uprkos suši, ove godine u Danima ludaje u Kikindi nije bilo "suše" kada je reč o kreativnosti i domišljatosti proizvođača i zanatlija – od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.