NavMenu

Ministarstvo priprema izradu detaljne finansijske analize izgradnje Srpsko-kineskog industrijskog parka Mihajlo Pupin

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.11.2021. 13:02
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj)
Polovinom tekuće godine objavljen je prostorni plan posebne namene za Srpsko-kineski industrijski park, a potom su krenule najave o mogućem početku izgradnje ovog velikog multifunkcionalnog kompleksa. Sada je u tom pogledu napravljen još jedan iskorak ka eventualnom skorijem otpočinjanju izgradnje.

Kabinet ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj raspisao je tender za izradu detaljnog finansijskog plana projekta Srpsko-kineski industrijski park Mihajlo Pupin.

Kako se navodi u tehničkoj dokumentaciji, izrada finansijskog plana detaljno da oslika sve aspekte poslovanja i zadovolji tri cilja.

- Detaljno razraditi troškove početnih ulaganja (troškovi izgradnje), fiksne i varijabilne troškove poslovanja projektnog društva zaduženog za realizaciju projekta, ulaganje u marketing i prodaju i troškove finansiranja projekta. Zatim, detaljno razraditi prihodnu stranu novčanog toka po osnovu eksploatacije projekta. I na kraju, analiza treba da obuhvata i analizu tržišta, stejkholdera i prodajnog potencijala u cilju projektovanja obima i dinamike prodaje i formulisanja buduće marketing strategije - navodi se u specifikaciji tendera.

Za izradu finansijske analize кabinet je opredelio 4.150.000 dinara, a tender je otvoren do 6. decembra čije detalje možete pogledati OVDE.

Industrijski park biće izgrađen na levoj obali Dunava, na teritoriji opštine Palilula i sadržaće tri celine. Zonu Internacionalnog komercijalnog centra sa logističkim i skladišnim kapacitetima. Zonu Inudstrijskog parka sa proizvodnim pogonima, poslovnim i stambenim zgradama i High-tech zonu za objektima namenjenih razvoju visokih tehonoliga. Ceo park biće saobraćajnom infrastrukturom povezan sa aerodromom, železnicom i međugradskim saobraćajnim putevima, a u planu je i izgradnja robnog terminala koji će biti usklađen sa lučkim kapacitetima.

Iz Kabineta ministra bez portfelja navode da će park biti sveoubuhvatan kompleks sa međunarodnim trgovinskim centrom i visokotehnološkim parkom koji će značajno uticati na ekonomski razvoj Srbije.

- Saglasno preliminarnim analizama, Srpsko-kineski industrijski park će imati značajnu ulogu u podizanju BDP Srbije, zapošljavanju i povećanju kupovne moći stanovnika u okolini parka - zaključuje se u tehničkoj dokumentaciji.

N. I.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Industrija

Slađana Pantović, PS Fashion, o nastanku popularnog brenda - Bakin gen, čuveni "petsto kec" i snovi koji se ostvaruju (FOTO)

Priča o izboru karijere deteta nikada nije laka tema za roditelje, pogotovo kada trendovi i razvoj industrije kasnije i diktiraju njihovu platežnu moć, ali da dete već od najranije dobi može da pokaže za šta je sazdano i da mu samo treba omogućiti da razmahne krila i poleti primer je Slađane Pantović (54) iz Čačka. Verujemo da postoji mnogo onih koji ne znaju iza kog brenda se zapravo krije ovo ime, ali ako kažemo PS i dodamo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.