NavMenu

Treća konferencija finansijskih direktora 22. i 23. maja u Aranđelovcu

Izvor: Tanjug Petak, 09.05.2014. 13:37
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)

Treća konferencija finansijskih direktora okupiće 22. i 23. maja u hotelu "Izvor" u Aranđelovcu finansijske menadžere najvećih međunarodnih i domaćih kompanija, kao i vodeće stručnjake iz te oblasti iz zemlje i regiona.

Konferencija, u organizaciji "TGI Group International", ima za cilj da osvetli najvažnije izazove sa kojima se suočavaju finansijski direktori, da predstavi ključne poslovne metode koje su potrebne da bi se ti izazovi savladali i ukaže na nove mogućnosti.

Teme prezentacija i razgovora biće vezane za novi pravac ekonomskih reformi, nove okolnosti i strategije finansijskih direktora u procesu rukovođenja finansijama.

Na konferenciji će tradicionalno govoriti najviši predstavnici izvršne vlasti u oblasti ekonomije i finansija, predstavnici regulatornih organa, finansijski eksperti kao i predstavnici najznačajnijih međunarodnih institucija, kompanija i banaka.

Finansijski direktori domaćih i stranih kompanija učestvovaće i na nekoliko tematskih panela osmišljenih u skladu sa aktuelnom problematikom u oblasti finansija.

Kako su najavili organizatori, na skupu će govoriti ministar privrede Dušan Vujović, savetnica u Ministarstvu privrede Miroslava Milenović, predsednik Saveza ekonomista Aleksandar Vlahović, bivši guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić, predsednik Odbora direktora Societe Generale banke Goran Pitić, predsednik konsultanske kuće "Foreign Investors Services" Milan Parivodić, predsednik Izvršnog odbora Hipo Alpe Adria banke Zoran Vojnović, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Dragan Ðuričin, direktor Ekonomskog instituta Dragan Šagovnović...

Prvog dana konferencije razgovaraće se o ulozi finansijskih direktora u upravljanju finansijama u složenim ekonomskim okolnostima, kao i promenjenoj ulozi finansijskog sektora u savremenom upravljanju kompanijama.

Drugi dan konferencije biće posvećen problemima likvidnosti, restruktuiranju dugova preduzeća, kao i neophodnim reformama, odnosno sledećim koracima u rekonstruisanju srpske ekonomije, saopštili su oragnizatori.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.10.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Toyota i BMW napuštaju ideju baterijske elektrifikacije automobila

Iz analiza koje se odnose na vodonik kao gorivo budućnosti, izdvajala su se dva pitanja: kada će vodonički automobili preuzeti tržište i koliko će koštati i vozila i gorivo? Na ova pitanja, Toyota i BMW su dali zajednički odgovor kroz potpisivanje ugovora o saradnji koji se bavi istraživanjem i razvojem tehnologije proizvodnje vodoničkog modela. Ova saradnja predstavlja značajan korak napred na putu prema održivoj mobilnosti , a

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.