NavMenu

U Opštini Novi Beograd otvoren "šalter za majke"

Izvor: kurir Utorak, 29.10.2013. 10:15
Komentari
Podeli

(Foto: Aleksandar Parezanović)

U Opštini Novi Beograd je, na inicijativu fonda Samohrane majke, otovoren poseban šalter za majke.

- Šalter je i namenjen majkama, bez obzira da li su samohrane ili ne, a sve u cilju kako bi se olakšalo dobijanje raznih dokumenata, potvrda koji su potrebni za ostvarivanje roditeljskih prava. Svaka majka se susrela sa, može se reći, bezbroj papira, podnošenjem zahteva, overom, trčanjem od jedne ustanove do druge, kako bi ostvarile prava za, recimo, dečiji dodatak, i slično. Uskoro, mamama sa ove opštine će ova procedura biti značajno olakšana, sve će moći da završe na samo jednom šalteru. Druga stvar je, da će na zvaničnom sajtu ove opštine biti omogućeno da se samohrane majke prijave ukoliko im je materijalna pomoć potrebna - navode osnivači fonda, koji su imali obećanje predsednika opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić da će ovaj šalter biti u funkciji još u septembru.

Na sajtu Fonda navode da je samo početak rada fonda Samohrane majke.

- Mi ćemo ih pratiti u svim akcijama i pozivamo sve mame, posebno samohrane, kojima je pomoć potrebna, da se uključe, za početak podrškom, a uskoro pomoć može stići i njima - navode u Fondu, čiji osnivač je bivša uspešna manekenka, a sada majka, Agneta Azirović, koja se i sama našla u ulozi samohrane majke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.09.2024.  |  Agro, Industrija

Priča o još jednoj od uspešnih kućno-zanatskih pivara, ali ova pravi pivo od - ludaje

Sudeći po podacima sa ovogodišnjih, 39. Dana ludaje u Kikindi, suša je ove godine uticala i na kilažu inače ginisovski teških i dugih ludaja – bundeva, pa je ovogodišnja najteža, od "svega" 472,5 kg, bila za skoro 400 kg lakša od prošlogodišnje rekorderke, teške čak 865,5 kg. Međutim, uprkos suši, ove godine u Danima ludaje u Kikindi nije bilo "suše" kada je reč o kreativnosti i domišljatosti proizvođača i zanatlija – od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.