NavMenu

Komisija za zaštitu konkurencije nastavlja postupak o zahtevu kompanije "Sunoko"

Izvor: Beta Ponedeljak, 26.11.2012. 14:41
Komentari
Podeli

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je objavila da je nastavila postupak o zahtevu kompanije "Sunoko" iz Novog Sada za preuzimanje grčkog "Hellenic Sugar"-a, ali će odlučiti po službenoj dužnosti, a ne po skraćenom postupku - kako je trženo.

"Sunoko", koji je u sastavu "MK Commerce", učestvuje na drugom tenderu za prodaju 82,33% kapitala "Hellenic Sugar"-a, jedine šećerane u Grčkoj.

U toku prvog trendera za "Hellenic Sugar", Komisija za zastitu konkurencije Srbije je zabranila njeno pripajanje šećerani "Sunoko", ali je Upravni sud poništio tu odluku.

"Sunoko" je, posle odluke Upravnog suda, povukao raniji zahtev za odobrenje kupovine grčke šećerane i podneo novi zahtev Komisiji za zaštitu konkurencije.

U vlasništvu "Hellenic Sugar"-a su dve šećerane u Srbiji: Fabrika šećera "Crvenka" i Fabrika šećera "Šajkaška" u Žablju.

Kompanija "Sunoko", najveći proizvođač i izvoznik šećera u Srbiji, poseduje šećerane u Vrbasu, Pećincima, Kovačici i Baču.

Komisija je u obrazloženju odluke da po službenoj dužnosti odlučuje o zahtevu kompanije "Sunoko" navela da je sada tržište šećera u Srbiji "oligopol" jer postoje tri jaka učesnika - "Sunoko", "Hellenic Sugar" i Fabrika šećera u Senti, a ukoliko bi "Sunoko" preuzeo "Hellenic Sugar" tržište bi postalo "klasični dipol".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Energija

OIE SRBIJA 2024: Otkriveno kako će izgledati druge aukcije u Srbiji, EPCG počinje da gradi prvu vetroelektranu u oktobru

Druge aukcije za dodelu tržišnih premija za obnovljive izvore energije u Srbiji trebalo bi da budu raspisane u novembru, i to 300 MW za vetar i 100 MW za solar uvećanih za 25 MW preostalih iz prošlih aukcija. Cene će biti značajno niže nego na prethodnim aukcijama, ali dovoljne za privlačenje investitora, poručio je na konferenciji OIE SRBIJA 2024 Rade Mrdak, posebni savetnik ministarke u Ministarstvu rudarstva i energetike.On je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.