NavMenu

Vesić: Do kraja godine biće otvoreno više od 130 kilometara brzih saobraćajnica i autoputeva u Srbiji, deonica Pakovraće-Požega na Vidovdan 2025.

Izvor: eKapija Petak, 18.10.2024. 08:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nagy Szabi/Unsplash)Ilustracija
Do kraja godine u saobraćaj će biti pušteno više od 130 kilometara brzih saobraćajnica i autoputeva u Srbiji, ukazao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Kako je pojasnio u objavi na društvenim mrežma, plan je da u saobraćaj bude pušteno 54 kilometara brze saobraćajnice od Šapca do Loznice.

U upotrebi bi do kraja godine trebalo da bude i skoro 30 kilometara Moravskog koridora od Kruševca do Vrnjačke Banje, kao i skoro 35 kilometara Dunavskog koridora - od autoputa Beograd-Niš do Požarevca i od Golupca do Gradišta.

- Radimo i pet kilometara u Valjevu - dodao je Vesić.

On je povodom probijanja desne cevi tunela Munjino brdo na autoputu Pakovraće-Požega ukazao da bi ova deonica autoputa Miloš Veliki, duga skoro 20 kilometara, trebalo da bude puštena u saobraćaj na Vidovdan naredne godine.


Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Novi auto-putevi

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

17.10.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Turizam, sport, kultura

Građani se izborili protiv "zlatiborizacije" Rtnja

Polekol i inicijativa Pravo na vodu obavestili su javnost da je planirana "zlatiborizacija" Rtnja uspešno osujećena zahvaljujući mobilizaciji građana i organizacija širom Srbije. Nacrt Prostornog plana za Specijalni rezervat prirode Rtanj, koji je uključivao vetroparkove, kamenolome, skijalište i male hidroelektrane, pretrpeo je ključne izmene nakon masovnog učešća građana na Javnom uvidu koji je održan u petak, 11. oktobra, u

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.