NavMenu

Radovi na novoj školi u Prokuplju počinju na proleće, sutra Kancelarija za vojnu saradnju Ambasade SAD i grad potpisuju ugovor

Izvor: Južne vesti Sreda, 16.10.2024. 11:23
Komentari
Podeli
Stara skolska zgrada (Foto: Print screen / Google maps)Stara skolska zgrada
Nova škola u Prokuplju na oko hiljadu kvadrata, čiju izgradnju će sa oko milion dolara finansirati Kancelarija za vojnu saradnju Ambasade SAD u Srbiji, trebalo bi da poče da se gradi na proleće. Ugovor u vezi sa ovim projektom biće potpisan sutra, a početak radova se očekuje nakon što se završe sve procedure i dobiju neophodne dozvole, pošto je izvođač već izabran. Ova obrazovna ustanova biće namenjena đacima sa posebnim potrebama koji su godinama unazad smešteni u neuslovnoj zgradi.

Koordinator tog projekta u Ambasadi SAD Ivan Tasić kaže da se radi iz temelja nova zgrada Specijalne škole "Sveti Sava" koju će pohađati učenici sa posebnim potrebama iz Prokuplja i svih opština Topličkog okruga.

- Nadamo se da će se izgradnjom škole umnogome unapredio kvalitet života, obrazovanja i nastave đaka. Mi ćemo u Prokuplju potpisati ugovor sa gradom, gde ćemo definisati naše odnose, odnosno nas kao donatora i primaoca donacije jer će objekat biti u vlasništvu grada. Odabran je i izvođač, firma Ami-monter iz Kruševca - rekao je Tasić.

Nova zgrada biće prilagođena specifičnim potrebama dece sa invaliditetom i drugim posebnim potrebama, a u planu je da objekat bude potpuno pristupačan, sa modernom infrastrukturom koja će omogućiti lakši pristup i korišćenje svih prostorija, čime će znatno unaprediti uslove za obrazovanje i razvoj tih učenika.

Rok za završetak radova je oko godinu i po dana, a novi objekat će se graditi pored stare škole, pa nakon što se sve završi i deca usele u novu školu stari objekat će biti srušen jer je neuslovan i preti da se uruši i povredi učenike.

Donacija se realizuje na predlog Kluba srpsko-američkog prijateljstva i saradnje u Nišu, ali i podružnice u Prokuplju.

Osnovnu školu za učenike sa smetnjama u razvoju trenutno pohađa 27 đaka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.10.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Ivan Banković, predsednik Sindikata Centar GSP Beograd - Javni prevoz u prestonici zreo za temeljne promene, jedan od modela i osnivanje kompanije koja bi obuhvatila i javni i privatni kapital

Javni prevoz u Beogradu je 14. oktobra obeležio 132 godine od uspostavljanja i puštanja u rad prve linije. Ali u kakvom stanju je ovu godišnjicu dočekao? Period između 131. i 132. godine obeležilo je ustupanje brojnih linija javnog prevoza privatnim prevoznicima u okviru upitnih javno-privatnih partnerstava, tenderi za kupovinu tramvaja i autobusa za koje su dobavljači bili poznati unapred, loš kvalitet usluge na mnogim linijama, a

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.