NavMenu

Novi koraci ka jačanju ekonomske saradnje sa Francuskom - Sledeće godine forum u Lionu

Izvor: eKapija Subota, 28.09.2024. 13:54
Komentari
Podeli
Lion (Foto: Pixabay / macaccro)Lion
Privredna komora Srbije će u saradnji sa francuskim regionom Overnja-Rona-Alpi (Rhone Alpes Auvergne) organizovati početkom sledeće godine poslovni forum u Lionu sa ciljem produbljivanja saradnje između Srbije i najjačeg industrijskog regiona u Francuskoj.

Forum će se fokusirati na sektore industrije, poljoprivrede, mehanizacije i zelene energije, dogovoreno je na sastanku delegacije PKS i Ambasade Republike Srbije u Parizu sa predstavnicima francuskog regiona Overnja-Rona-Alpi (Rhone Alpes Auvergne), navedeno je na sajtu PKS.

Naša delegacija razgovarala je o poslovnoj saradnji i investicijama sa potpredsednikom regiona Filipom Munijerom i Brunom Šiaverinijem, direktorom za međunarodnu saradnju, kao i sa predstavnicima privredne komore regiona Overnja- Rona- Alpi, udruženja Business France, zatim Udruženja malih i srednjih preduzeća regiona (CPME) i Javne investicione banke (BPI).

U okviru posete Francuskoj, delegacija Srbije razgovarala je i o jačanju saradnje u oblasti inovativnih tehnologija i veštačke inteligencije sa francuskom poslovnom zajednicom - predstavnicima AI Hub France, AI festivala u Kanu i French Tech-a.

- Na inicijativu Ambasade Republike Srbije u Francuskoj, zajedno sa državnim sekretarom Damjanom Jovićem i Aleksandrom Protićem, predsednikom udruženja Tesla, sa predstavnicima francuske poslovne zajednice razgovarali smo o ključnim koracima za jačanje nastupa srpskih AI tech kompanija na francuskom tržištu. Fokus je bio na umrežavanju i zajedničkim inicijativama, s ciljem bolje integracije naših inovativnih kompanija i stručnjaka u francuski tehnološki ekosistem. Posebno smo razgovarali o projektima dijaspore i podršci u prepoznavanju prilika za saradnju sa francuskim kompanijama - rekla je Ivana Adamović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije.

Posetu srpske delegacije Francuskoj i program sastanaka organizovala je Ambasada Republike Srbije u Parizu, a srpsku delegaciju činile su ambasadorka Republike Srbije u Parizu, Ana Hrustanović, ekonomska savetnica u ambasadi Republike Srbije, Marija Nestorović, savetnice predsednika Privredne komore Srbije, Ivana Adamović i Ivana Stanković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.09.2024.  |  Građevina

Alchemy i A3 Architects najavljuju partnerstvo za EXPO 2027 u Beogradu

Alchemy Projects, vodeći pružalac specijalizovanih usluga isporuke projekata za ambiciozne kulturne i sportske projekte, najavio je ekskluzivno strateško partnerstvo sa firmom A3 Architects. Alchemy, koji je nedavno otvorio filijalu u Srbiji, sada, kako je saopšteno, gradi lanac dobavljača i partnerstva u okviru priprema za EXPO 2027 u Beogradu. A3 Architects je domaća arhitektonska firma koja je dizajnirala nacionalni paviljon na Expo

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.