NavMenu

Redizajnirana Ford Puma dobila nov enterijer (VIDEO)

Izvor: magazinauto.com Subota, 31.08.2024. 12:38
Komentari
Podeli
(Foto: Dan Dennis/Unsplash)
Kroz nedavno predstavljeni redizajn, Ford Puma se promenila ne samo spolja, već i iznutra. Ovaj SUV, dugačak nešto više od 4,20 metara (uzgred, jedan od najprodavanijih u B-segmentu), sada se još više fokusira na infotainment i praktičnost.

Kokpit Pume je prepravljen u nekoliko tačaka. Najupadljivije novine su svakako dva ekrana instrumenata: digitalna 12,8-inčna instrument-tabla ispred vozača i 12-inčni ekran infotainment sistema sa SYNC4 sistemom povezanom na cloud, glasovnom kontrolom preko Alexe i Apple CarPlay-a, kao i bežičnim Android Auto-om. Nove su i povišene ventilacione rešetke.

Usput je promenjen i oblik volana. Kada je reč o presvlakama, tu je SensiCo veštačka koža koja se može kombinovati sa mikrofiber tkaninom na sedištima. Ispred menjača se nalazi pregrada za indukciono punjenje pametnih telefona, dok su na centralnoj konzoli postavljeni dva držača za čaše. Takođe, džepovi u vratima su prilično veliki.

Kao što je već pomenuto, jedan od novih detalja kod Ford Pume je presvlaka od SensiCo kože. Inače, obloge na vratima su u gornjem delu prekrivene mekim materijalima, dok je manje vidljivi donji deo izrađen od grube, tvrde plastike. Crveni šavovi na višim nivoima opreme daju Pumi dašak sportskog duha i elegancije.

Kompaktne dimenzije dovode do određenih kompromisa u prostoru na zadnjim sedištima. Osobama visokim preko 1,90 m biće knap za kolena i glavu. Isto važi i za sedenje u sredini zadnje klupe, iako se na kraćim relacijama može napraviti nekoliko ustupaka.

Prtljažnik je prostran i jedan je od najvećih u svojoj klasi. Puma ima minimalni kapacitet od 456 litara, koji se može povećati na 1.216 litara obaranjem zadnjih sedišta. Pravi adut je Megabox, dodatni prostor od 80 litara u dvostrukom dnu, koji se može koristiti za smeštaj predmeta visine do 1,15 metara ili za ispiranje kućnih ljubimaca ili alata, jer ima odvodni čep. Kuke za kese i torbe, kao i 12-voltna utičnica zaokružuju opremu prtljažnika.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.