NavMenu

Raspisan konkurs za finansijsku podršku preduzetništvu žena i samohranih roditelja u 2024. godini

Izvor: eKapija Nedelja, 25.08.2024. 08:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash / Alexander Dummer)Ilustracija
Ministarstvo privrede, u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije, raspisalo je konkurs za program finansijske podrške preduzetništvu žena i žena samohranih roditelja za 2024. godinu. Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za sprovođenje ovog programa iznose 100 miliona dinara.

Pravo da se prijave na konkurs imaju preduzetnice, mikro i mala privredna društva koja su registrovana u Agenciji za privredne registre (APR), a čiji je osnivač, zakonski zastupnik, ili poslovođa žena. U slučaju kada privredno društvo ima više osnivača, najmanje 50% vlasništva mora biti u rukama jedne ili više žena.

Preduzetnice koje zadovolje uslove programa mogu ostvariti pravo na bespovratna sredstva u iznosu do 50% vrednosti ulaganja, odnosno do 55% za žene samohrane roditelje. Preostali deo investicije može se finansirati iz sopstvenih sredstava ili putem kredita Fonda, sa rokom otplate do 5 godina i grejs periodom do jedne godine.

Iznos sredstava po zahtevu mora biti između 400.000 i 6.000.000 dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.09.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Ovo je plan za razvoj Rtnja - Tri nove akumulacije, akvapark u Vrmdži, golf tereni, vizitorski i centar za konjičke sportove

Prostorni plan područja posebne namene specijalnog rezervata Rtanj podrazumeva gradnju tri nove akumuacije u selima na obroncima te planine, od kojih će jedna, akumulaciono jezero Vrmdža, omogućiti i gradnju akva parka u ovom čuvenom srpskom selu. Kako je navedeno u planu koji je trenutno na uvidu javnosti, buduće akumulaciono jezero Vrmdža biće pogodno za akva-turizam, jer neće imati primarnu ulogu vodosnabdevanja, već će se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.