NavMenu

Roštiljijada – Dani kad Leskovac postaje centar Srbije

Izvor: Agrotv Nedelja, 18.08.2024. 09:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: adriaticfoto/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Leskovac i Turistička organizacija grada Leskovca, godinama unazad, na prostoru Široke čaršije u centru Leskovca, organizuju privredno – turističku manifestaciju Roštiljijada. Ova manifestacija postaje najveći gastronomski događaj na prostoru Balkana i jedna od najvećih u Evropi. S obzirom na broj posetilaca, izlagača i prateće sadržaje, Roštiljijada je jedna od najznačajnijih manifestacija u Srbiji, te sa pravom zauzima posebno mesto u republičkom kalendaru priredbi TO Srbije.

Procena organizatora su da je godišnje poseti više od pola miliona ljubitelja dobre hrane i kvalitetnog provoda i taj broj se svake godine povećava. Leskovac, kao nekadašnji "Mali Mančester" – grad tekstila, "grad kozmetike", "sajamski grad", danas se na turističkoj karti Srbije prepoznaje po specijalitetima sa roštilja i Roštiljijadi.

Posetioce 26,27 i 28. avgusta očekuju dobar roštilj i nastupi Saše Matića, Željka Vasića i Sanje Vučić.

Takmičarski deo manifestacije počinje 29. avgusta, kada će u 18.30 biti upriličen "Memorijal Novica Stanković – Šaponja" – takmičenje u pripremi najveće pljeskavice, dok će goste u večernjim časovima zabavljati Uroš Živković. Isti dan će u restoranu Visoke poslovne škole u Leskovcu biti organizovano takmičenje majstora roštilja "Miodrag Gligorijević – Dragi Bure"

Fešta se nastavlja narednog dana, sa takmičenjem učenika srednjih ugostiteljskih škola i koncertom Elme Sinanović, kao i takmičenjem za najveću pljeskavicu "iz ruke".

Poslednji dan avgusta je rezervisan za popularnu grupu Zana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Energija

OIE SRBIJA 2024: Otkriveno kako će izgledati druge aukcije u Srbiji, EPCG počinje da gradi prvu vetroelektranu u oktobru

Druge aukcije za dodelu tržišnih premija za obnovljive izvore energije u Srbiji trebalo bi da budu raspisane u novembru, i to 300 MW za vetar i 100 MW za solar uvećanih za 25 MW preostalih iz prošlih aukcija. Cene će biti značajno niže nego na prethodnim aukcijama, ali dovoljne za privlačenje investitora, poručio je na konferenciji OIE SRBIJA 2024 Rade Mrdak, posebni savetnik ministarke u Ministarstvu rudarstva i energetike.On je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.